Ця начинка нізащо не витече: дивовижний рецепт пиріжків — "Водолазів"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 14255
Секрет смаку цієї випічки — у дивовижному тісті
Ми ділились рецептом простих кексів на кефірі. Тепер розповідаємо, як приготувати чудові пиріжечки з густою вишневою начинкою.
Рецептом швидкого та безклопітного тіста, яке в народі прозвали "Водолаз", поділились на порталі Ukr.Media. Пиріжки виходять надзвичайно м’якими.
Інгредієнти:
- 200 мл молока
- 20 г дріжджів (або 6-7 г сухих)
- 75 г цукру
- 2 яйця (-1 жовток для змащення)
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 0,5 ч. л. солі
- 40 г вершкового масла
- 3 ст. л. рослинної олії
- 600 г борошна
Начинка:
- 500 г вишні без кісточки
- 125 г цукру (якщо вишня кисла, додайте ще 1 ст. ложку)
- 25 г кукурудзяного крохмалю
Спосіб приготування:
- Викладаємо вишню без кісточки та половину цукру в сковорідку з товстим дном. Перемішуємо, щоб вишня пустила сік. Нагріваємо до закипання, але не кип'ятимо.
- Розмішуємо другу половину цукру з кукурудзяним крохмалем. Додаємо до вишні та добре помішуємо, поки суміш не закипить.
- Варимо вишню 1 хвилину після закипання. Залишаємо начинку остигати.
- Розводимо дріжджі в теплому молоці (35-38 градусів). Додаємо 1 ч. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Перемішуємо та відставляємо в сторону.
- З'єднуємо в мисці для замісу одне яйце, білок. Жовток від другого яйця залишимо для змащування пиріжків.
- Також додаємо сіль, цукор, ванільний цукор, м'яке вершкове масло та 2 ст. л. рослинної олії. Перемішуємо до однорідності.
- Додаємо активовані дріжджі та перемішуємо. Поступово додаємо борошно та замішуємо тісто. В кінці замісу додаємо 1 ст. л. рослинної олії.
- Змащуємо пакет рослинною олією, опускаємо в нього тісто, зав'язуємо. Кладемо в посудину з теплою водою на 40 хвилин.
- Дістаємо тісто з пакета, розрізаємо на 18 шматків. Розкочуємо шматки тіста, викладаємо начинку та формуємо пиріжки.
- Змащуємо пиріжки сумішшю жовтка з 2 ст. л. води. Залишаємо на 20 хвилин для підняття.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікаємо пиріжки протягом 20 хвилин.
Також ми ділились рецептом ніжних пряників на молоці. Це чудовий варіант домашньої випічки до чаю.