Домашні зметуть за вечір: рецепт чебуреків з сиром
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 730

Ці чебуреки з сиром підкорять кожного гурмана.
Чебуреки – це традиційна страва кримськотатарської кухні, яка давно завоювала серця гурманів у всьому світі. Хрустке тісто та соковита начинка з м'яса або сиру роблять їх неперевершеними.
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом чебуреків з сиром, які стануть чудовим варіантом для сніданку, обіду або вечері.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна
- 250 мл води
- 1 яйце
- 1 ст. л. солі
- 2 ст. л. олії
Для начинки:
- 500 г сиру (наприклад, бринза, адигейський сир, сулугуні)
- 1 цибулина
- Зелень (за бажанням)
- Сіль та перець за смаком
Олія для фритюру:
- 500 мл олії
Приготування:
- У мисці змішайте борошно, сіль і яйце. Поступово додаючи воду, замісіть тісто. Тісто має бути м'яким і еластичним. Накрийте тісто рушником і залиште на 30 хвилин.
- Сир натріть на терці. Цибулю дрібно наріжте. Зелень подрібніть.
- Змішайте сир, цибулю, зелень, сіль і перець.
- Розкачайте тісто в тонкий пласт. За допомогою склянки або формочки виріжте кружечки.
- На кожен кружечок тіста викладіть трохи начинки. Загорніть краї тіста і добре заліпіть.
- Розігрійте олію в каструлі. Обсмажте чебуреки в олії до золотистого кольору з обох боків.
- Викладіть готові чебуреки на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
Поради:
- Для більш хрусткого тіста можна додати до нього 1 ст. л. горілки.
- Замість сиру можна використовувати м'ясо, фарш, гриби або картоплю.
- Подавайте чебуреки зі сметаною, кетчупом або майонезом.
Також у піст можна приготувати незвичайний плов. Також, пропонуємо вам рецепт пісних голубців.