Шоколадна глазур: секрети блискучого та ароматного декору

Читать на русском
Автор
Глазур не лише прикрасить випічку, але й відтінить смак  (зображення створено за допомогою ШІ)
Глазур не лише прикрасить випічку, але й відтінить смак (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Шоколадна глазур чудово доповнить смак випічки.

Шоколадна глазур — це не просто фінальний штрих у оформленні десертів. Її насичений шоколадний смак та блискуча поверхня роблять будь-який торт, тістечко або печиво справжнім шедевром. Також, пропонуємо рецепт одеської паски.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування шоколадної глазурі, а також розповімо про її різновиди та способи використання. Про це пише Упакунок.

Види шоколадної глазурі

За смаком та кольором:

Чорна: на основі чорного шоколаду, має глибокий та насичений смак.

Молочна: на основі молочного шоколаду, м'яка та ніжна.

Біла: на основі білого шоколаду, має легкий та вершковий смак.

Кольорова: на основі білого шоколаду з додаванням barvників, дозволяє створювати різнобарвні десерти.

За способом виготовлення:

З готової сировини: шоколадні пластинки, крихта або дропси, кусковий шоколад. Цей спосіб є найпростішим та найшвидшим.

Самостійно: з какао, вершкового масла, молока та цукру. Цей спосіб дає більше простору для творчості та дозволяє регулювати смак глазурі.

За консистенцією:

М'яка: використовується для покриття тортів та тістечок.

Тверда: використовується для декорування еклерів, круасанів, печива та зефіру.

Рецепти шоколадної глазурі

Інгредієнти

* 100 г шоколаду

* 50 г вершкового масла

Приготування

1. Підготуйте каструлю з водою та миску для водяної бані.

2. Покладіть вершкове масло кімнатної температури та розламаний на шматочки шоколад у миску.

3. Поставте миску на водяну баню та постійно помішуйте, поки шоколад і масло не розплавляться, а глазур не стане однорідною.

4. Зніміть миску з вогню та дайте глазурі трохи охолонути before використання.

2. М'яка глазур

Інгредієнти

* 50 г вершкового масла

* 4 ст. л. цукрової пудри

* 4 ст. л. молока

* 1 ст. л. какао

Приготування

1. Розтопіть вершкове масло на водяній бані або на невеликому вогні.

2. Додайте молоко та цукрову пудру, інтенсивно перемішуючи.

3. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть протягом 2 хвилин.

4. Просіяти какао через сито та додати до каструлі з іншими інгредієнтами.

5. Перемішуйте протягом 2 хвилин, щоб не утворилася кромка по краях каструлі.

6. Дайте глазурі трохи охолонути перед використанням.

3. Глянцева глазур з желатином

Інгредієнти

* 0,8 г желатину

* 125 г цукру

* 40 г какао

* 40 мл вершків

* 75 мл води + 30 мл

* 25 г шоколаду

Приготування

1. Замочіть желатин у 30 мл води.

2. У каструлі змішайте цукор, какао, вершки та 75 мл води. Доведіть суміш до кипіння.

3. Зніміть каструлю з вогню та додайте шоколад. Перемішуйте, доки шоколад не розплавиться.

4. Додайте "розпущений" желатин і перемішуйте, доки він повністю не розчиниться.

5. Процідіть глазур через сито, щоб видалити повітряні бульбашки.

Ми розповідали, як приготувати класичну білкову глазур. Також, ми писали, як приготувати пісне тісто на Великдень.