Так паски прикрашали наші предки: як приготувати пісне тісто на Великдень

Читать на русском
Автор
4250
Розповідаємо, як приготувати пісне тісто для прикрашання пасок
Розповідаємо, як приготувати пісне тісто для прикрашання пасок. Фото Вікна-новини

Цікавий лайфхак до Великодня

Ми розповідали, як приготувати дуже смачну та красиву грузинську паску. Який рецепт би ви не обрали, до нього додатково потрібна глазур. Ми розповідали, як зробити класичну білкову глазур.

Але є й інший спосіб декору, яким користувались наші предки. Він полягає у тому, що паску прикрашають візерунками, зробленими з простого пісного тіста. Саме тісто при цьому легко готується, для нього потрібні три прості інгредієнти. Рецептом поділились на порталі cookorama.net.

Інгредієнти:

  • Вода холодна — 50 мл
  • Сіль — дрібка
  • Борошно пшеничне — 120 г

Спосіб приготування:

  1. Змішайте 50 мл холодної води з дрібкою солі. Замісіть тісто. Поступово додавайте просіяне борошно, мішаючи, до утворення тіста трохи тугішого, ніж на вареники.
  2. Добре вимісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште відпочивати при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
  3. Дуже тонко розкачайте тісто (до товщини 1-2 мм). За допомогою формочок або ножа виріжте з тіста фігурки. Накрийте вирізані фігурки харчовою плівкою, щоб вони не підсохли.
  4. Коли паска повністю підійде, змастіть її поверхню збитим яйцем або сумішшю жовтка з молоком. Викладіть на паску вирізані з тіста фігурки.
  5. Не потрібно їх сильно притискати, адже вони приклеяться завдяки яйцю. Поверхню прісного тіста не потрібно нічим змащувати.

Паска буде золотистою, а візерунки з тіста — білими. Це дуже красиво! Також ми ділились рецептом чудової сирної паски.