Навіщо до дерунів додавати молоко: хитрість, з якою страва вийде фантастичною

Читать на русском
Автор
18506
Так деруни ви точно ще не готували
Так деруни ви точно ще не готували. Фото horodok.city

Склянка молока — і страва буде ідеальною

Страва з картоплі існує безліч — від улюбленої всіма членами сім’ї смаженої картоплі до найрізноманітніших запіканок і салатів. Але особливе місце серед усієї різноманітності цих ласощів займають ніжні, золотаві та хрусткі деруни.

Звичайно, готувати їх можна найрізноманітнішими способами. А тісто для дерунів не темніло, "Важно знать" пропонує при приготуванні додавати молоко. Ніжні, ароматні деруни сподобаються навіть найвибагливішим поціновувачам високої кухні!

Як приготувати ніжні деруни з молоком

Інгредієнти:

  • 600 г картоплі;
  • 200 мл молока;
  • 3 курячі яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль, мелений перець, спеції на смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, цибулю та часник чистимо, натираємо на дрібній тертці та змішуємо. Овочеву суміш відкидаємо на покритий марлею друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  2. В отриману масу відправляємо курячі яйця, солимо, перчимо і додаємо улюблені спеції. Помішуючи, тонкою цівкою вливаємо молоко, що закипіло.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, ложкою формуємо деруни та смажимо їх з обох боків до золотистого кольору.

Неможливо уявити деруни без домашньої сметани. Спробуйте це дуже смачно.