Приготуйте таку вечерю - і рідні проситимуть її щодня: рецепт запеченої курки в духовці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 27488
Відмінний рецепт смачної страви
Запечена курочка — це завжди гарна ідея вечері, яка сподобається всім членам сім’ї. Якщо доповнити її смачною кашею кус-кус, то захочеться вечеряти нею кожного дня.
Цей рецепт не складний у приготуванні і не витратить багато дорогоцінного часу. Також ця страва дуже смачна і поживна. Рецептом поділилися на cookorama.
Як приготувати кус-кус з куркою в духовці
Інгредієнти (на 4 порції):
- курячі гомілки — 5 шт;
- морква — 1 шт;
- цибуля — 2 шт;
- солодкий перець — 1 шт;
- олія нерафінована — 20 мл;
- сік лимона — 2 ст. л.;
- кус-кус — 1 склянка;
- петрушка — 3 гілочки;
- сіль, перець, копчена паприка — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Гомілки натираємо спеціями та олією. Залишаємо маринуватися в холодильнику на кілька годин або на ніч.
- Нарізаємо моркву, цибулю і перець. Шматочки не повинні бути надто великими.
- Випікаємо гомілки 7-10 хвилин при температурі 20 градусів. Потім викладаємо до курки овочі, зменшуємо температуру до 180 градусів і печемо ще 35 хвилин до готовності.
- Прибираємо курку й овочі. На деко, де вони випікалися, висипаємо кус-кус і заливаємо гарячою підсоленою водою. Перемішуємо і ставимо в духовку на 5 хвилин.
- Для подачі додаємо до крупи овочі й гомілки. Поливаємо лимонним соком і подаємо з дрібно нарізаною петрушкою.
Виходить смачна і соковита курка і ніжний кус-кус. Також ми розповідали, як приготувати пісну запіканку з картоплі та кабачків.