Приготуйте таку вечерю - і рідні проситимуть її щодня: рецепт запеченої курки в духовці

Читать на русском
Автор
27488
Ця страва готується просто
Ця страва готується просто. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Відмінний рецепт смачної страви

Запечена курочка — це завжди гарна ідея вечері, яка сподобається всім членам сім’ї. Якщо доповнити її смачною кашею кус-кус, то захочеться вечеряти нею кожного дня.

Цей рецепт не складний у приготуванні і не витратить багато дорогоцінного часу. Також ця страва дуже смачна і поживна. Рецептом поділилися на cookorama.

Як приготувати кус-кус з куркою в духовці

Інгредієнти (на 4 порції):

  • курячі гомілки — 5 шт;
  • морква — 1 шт;
  • цибуля — 2 шт;
  • солодкий перець — 1 шт;
  • олія нерафінована — 20 мл;
  • сік лимона — 2 ст. л.;
  • кус-кус — 1 склянка;
  • петрушка — 3 гілочки;
  • сіль, перець, копчена паприка — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Гомілки натираємо спеціями та олією. Залишаємо маринуватися в холодильнику на кілька годин або на ніч.
  2. Нарізаємо моркву, цибулю і перець. Шматочки не повинні бути надто великими.
  3. Випікаємо гомілки 7-10 хвилин при температурі 20 градусів. Потім викладаємо до курки овочі, зменшуємо температуру до 180 градусів і печемо ще 35 хвилин до готовності.
  4. Прибираємо курку й овочі. На деко, де вони випікалися, висипаємо кус-кус і заливаємо гарячою підсоленою водою. Перемішуємо і ставимо в духовку на 5 хвилин.
  5. Для подачі додаємо до крупи овочі й гомілки. Поливаємо лимонним соком і подаємо з дрібно нарізаною петрушкою.

Виходить смачна і соковита курка і ніжний кус-кус. Також ми розповідали, як приготувати пісну запіканку з картоплі та кабачків.