Ідеальна дієтична курочка: як приготувати смачне філе у духовці

Читать на русском
Автор
7104
Запечене куряче філе у кефірі
Запечене куряче філе у кефірі. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Ця курка неймовірно смачна і соковита

Якщо ви на шляху схуднення, то цей рецепт запеченого курячого філе вам точно знадобиться. Приготувати його дуже легко. Раніше ми ділилися рецептом курки з лимоном, а тепер розповідаємо, як приготувати дієтичне куряче філе.

Ця страва дуже смачна і ситна — курочка виходить соковитою, а не сухою. А для приготування знадобляться кілька простих інгредієнтів. Рецептом поділилися на cookorama.

Як приготувати дієтичне куряче філе

Інгредієнти на 3 порції:

  • куряче філе — 500 г;
  • кефір — 200 мл;
  • часник — 3 зубчики;
  • сіль, перець, спеції — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо куряче філе під проточною водою і нарізаємо невеликим шматочками або на цілому філе робимо надрізи. У глибокій тарілочці змішуємо сіль зі спеціями.
  2. Викладаємо філе на дошку для нарізання і натираємо кожен шматочок сумішшю солі зі спеціями.
  3. Перекладаємо курку в жаротривку форму, заливаємо кефіром і накриваємо фольгою. Ставимо на 60 хвилин у холодильник.
  4. Виймаємо курку і випікаємо у духовці при температурі 200 градусів 15 хвилин. Знімаємо фольгу і ставимо знову у духовку на 10 хвилин. За бажанням можна запекти овочі і подавати курку з ними.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати курку в апельсиновому соусі. Цей рецепт зовсім не складний у приготуванні і не забере багато вашого часу.