Такої смачної курки ви ще не пробували: як приготувати її в апельсиновому соусі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3299
Курочка виходить соковита і неймовірно смачна
Запечена соковита курка — це ідеальна вечеря, яку точно зацінять ваші близькі. Ідеально її доповнює апельсиновий соус та розмарин. Раніше ми розповідали, як запекти курку з кашею кус-кус, а тепер ділимося ще одним смачнющим рецептом.
Цей рецепт зовсім не складний у приготуванні і не забере багато вашого часу. Як приготувати соковиту курочку, розповідаємо разом із Smachno.
Рецепт курки в апельсиновому соусі
Інгредієнти:
- курячі стегна — 6 шт;
- апельсин з кислинкою — 2 шт;
- розмарин — 3-4 гілочки;
- соєвий соус — 2 ст. л.;
- часник — 3 зубчики;
- цукор — 1 ст. л.;
- сіль, перець — на свій смак;
Спосіб приготування соусу:
- Вичавлюємо сік з 1,5 апельсина. Додаємо до нього соєвий соус, подрібнений часник, цукор, сіль і мелений перець. Ретельно перемішуємо.
- Курячі стегна і розмарин кладемо на форму для випікання. Заливаємо соусом і залишаємо на 1 годину маринуватися у холодильнику.
- Пів апельсина, що залишився, нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо до курки. Форму накриваємо фольгою і випікаємо при температурі 200 градусів.
- За пів години знімаємо фольгу і запікаємо ще 20-25 хвилин до рум’яної скоринки, періодично поливаючи курку соусом, в якому вона готується.
- Курка готова. Подаємо на стіл з улюбленим гарніром або салатом.
Раніше "Телеграф" розповідав, як готувати деруни. Ми назвали один інгредієнт, з яким ця страва буде набагато смачнішою.