Такої смачної курки ви ще не пробували: як приготувати її в апельсиновому соусі

Читать на русском
Автор
3299
Рецепт смачної вечері
Рецепт смачної вечері. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Курочка виходить соковита і неймовірно смачна

Запечена соковита курка — це ідеальна вечеря, яку точно зацінять ваші близькі. Ідеально її доповнює апельсиновий соус та розмарин. Раніше ми розповідали, як запекти курку з кашею кус-кус, а тепер ділимося ще одним смачнющим рецептом.

Цей рецепт зовсім не складний у приготуванні і не забере багато вашого часу. Як приготувати соковиту курочку, розповідаємо разом із Smachno.

Рецепт курки в апельсиновому соусі

Інгредієнти:

  • курячі стегна — 6 шт;
  • апельсин з кислинкою — 2 шт;
  • розмарин — 3-4 гілочки;
  • соєвий соус — 2 ст. л.;
  • часник — 3 зубчики;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль, перець — на свій смак;

Спосіб приготування соусу:

  1. Вичавлюємо сік з 1,5 апельсина. Додаємо до нього соєвий соус, подрібнений часник, цукор, сіль і мелений перець. Ретельно перемішуємо.
  2. Курячі стегна і розмарин кладемо на форму для випікання. Заливаємо соусом і залишаємо на 1 годину маринуватися у холодильнику.
  3. Пів апельсина, що залишився, нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо до курки. Форму накриваємо фольгою і випікаємо при температурі 200 градусів.
  4. За пів години знімаємо фольгу і запікаємо ще 20-25 хвилин до рум’яної скоринки, періодично поливаючи курку соусом, в якому вона готується.
  5. Курка готова. Подаємо на стіл з улюбленим гарніром або салатом.

Раніше "Телеграф" розповідав, як готувати деруни. Ми назвали один інгредієнт, з яким ця страва буде набагато смачнішою.