Мінімум інгредієнтів – максимум смаку: саме такий шашлик люблять вірмени

Читать на русском
Автор
4467
Соковитий шашлик по-грузинськи
Соковитий шашлик по-грузинськи. Фото vazhnoznat.com

Таке м’ясо точно варте вашої уваги

Ми вже готували надзвичайно смачний грузинський шашлик — саме він завоював свою славу в усьому світі. Однак мало хто знає, що вірменський шашлик за своїми смаковими якостями анітрохи не поступається грузинському.

Називається у Вірменії такий шашлик хоровац і готується він із мінімуму інгредієнтів, без оцту та майонезу — вірмени вважають, що ці інгредієнти роблять м’ясо твердим. Для цієї страви потрібна свіжа жирна свинина — ошийок або грудинка на кістки. Краще, щоб вона полежала у холодильнику 2–3 дні. Пікантним рецептом ділиться "Важно знать".

Як приготувати шашлик по-вірменськи

Інгредієнти:

  • 1 кг м’яса;
  • 400 г цибулі;
  • 15 г солі;
  • чорний перець;
  • паприка;
  • сушений цитрон;
  • сушений базилік;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 200 мл води.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миємо і нарізаємо шматки впоперек волокон, а цибулю — кільцями.
  2. У посудину для маринування укладаємо м’ясо, далі сушений цитрон і базилік, чорний перець, перуку і потім цибулю.
  3. У ємність наливаємо трохи олії та води — це необхідно, щоб інгредієнти краще змішалися. Щільно закриваємо посудину та відправляємо в холодильник мінімум на 12 годин.
  4. За 1,5 — 2 години до приготування дістаємо м’ясо, солимо і перемішуємо. Коли майбутній шашлик стане кімнатною температурою, можна братись за смаження.
  5. На шампур нанизуємо м’ясо впереміш з цибулею і смажимо до рум’яної скоринки, перевертаючи кожні 2-3 хвилини.

Подавати шашлик по-вірменськи можна із малосольними огірками. Вийде неможливо смачно.