Мінімум інгредієнтів – максимум смаку: саме такий шашлик люблять вірмени
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4467
Таке м’ясо точно варте вашої уваги
Ми вже готували надзвичайно смачний грузинський шашлик — саме він завоював свою славу в усьому світі. Однак мало хто знає, що вірменський шашлик за своїми смаковими якостями анітрохи не поступається грузинському.
Називається у Вірменії такий шашлик хоровац і готується він із мінімуму інгредієнтів, без оцту та майонезу — вірмени вважають, що ці інгредієнти роблять м’ясо твердим. Для цієї страви потрібна свіжа жирна свинина — ошийок або грудинка на кістки. Краще, щоб вона полежала у холодильнику 2–3 дні. Пікантним рецептом ділиться "Важно знать".
Як приготувати шашлик по-вірменськи
Інгредієнти:
- 1 кг м’яса;
- 400 г цибулі;
- 15 г солі;
- чорний перець;
- паприка;
- сушений цитрон;
- сушений базилік;
- 50 мл соняшникової олії;
- 200 мл води.
Спосіб приготування:
- М’ясо миємо і нарізаємо шматки впоперек волокон, а цибулю — кільцями.
- У посудину для маринування укладаємо м’ясо, далі сушений цитрон і базилік, чорний перець, перуку і потім цибулю.
- У ємність наливаємо трохи олії та води — це необхідно, щоб інгредієнти краще змішалися. Щільно закриваємо посудину та відправляємо в холодильник мінімум на 12 годин.
- За 1,5 — 2 години до приготування дістаємо м’ясо, солимо і перемішуємо. Коли майбутній шашлик стане кімнатною температурою, можна братись за смаження.
- На шампур нанизуємо м’ясо впереміш з цибулею і смажимо до рум’яної скоринки, перевертаючи кожні 2-3 хвилини.
Подавати шашлик по-вірменськи можна із малосольними огірками. Вийде неможливо смачно.