Забудьте про духовку: простий рецепт торта на сковорідці, який полюбить вся сім’я (відео)

Читать на русском
Автор
17488
Порадуйте близьких солодким десертом Новина оновлена 29 квітня 2024, 16:51
Порадуйте близьких солодким десертом. Фото Скріншот відео

Рецепт незвичайного торта на сковорідці "Лук’яна"

Незабаром будемо відзначати Великдень, а це чудова можливість порадувати близьких смачним тортиком. Щоб не стояти півдня біля духовки, можна приготувати торт на сковорідці. "Телеграф" вже розповідав про незвичайний варіант "Весняного" салату з редискою, а сьогодні ділиться рецептом цікавого торта на сковорідці.

Цей незвичайний десерт з блогу "Смачні рецепти на кожен день" можна легко повторити вдома. Порадуйте близьких та гостей незвичайними ласощами за святковим столом.

Як приготувати торт на сковорідці?

Інгредієнти

  • Для коржів:

згущене молоко — 370 г,

яйце – 1 шт.,

розпушувач — 1 п.,

борошно — 450 г.

  • Для крему:

молоко – 750 мл,

цукор – 200 г,

ванільний цукор — 2 п.,

яйця – 3 шт.,

борошно — 3 ст.л.,

масло – 300 г.

Спосіб приготування

Починати готувати торт краще з коржеів. Покладіть у миску згущене молоко, додайте яйце, розпушувач і перемішайте. Потім поступово просіюючи борошно, замісіть м’яке, еластичне тісто.

Розділіть тісто приблизно на 8 частин. Розкачайте одну частину тонким колом, орієнтуючись розмір своєї сковорідки. Проколіть майбутні коржі вилкою.

На добре розігріту сковорідку перекладіть тісто, яке розкачали, і смажте з двох сторін до зарум’янювання — приблизно по 1 хвилині з кожного боку. Готові коржі можна підрівняти ножем, а з обрізків зробити крихту, якою потім можна буде прикрасити боки торта.

Коли коржі будуть готові, можна розпочинати приготування крему для торта. У каструльку або сотейник налийте молоко, додайте цукор та ванільний цукор і поставте на вогонь. Коли молоко почне закипати, зменшіть вогонь і акуратно влийте в нього яйця, які перед цим потрібно збити, постійно помішуючи вінчиком.

Потім потрібно всипати борошно і, помішуючи, проварити 3-5 хвилин. Остудити до кімнатної температури. М’яке масло потрібно збити, поступово по ложці додаючи в крем кімнатної температури, потім збити до однорідної пишної маси.

Насамкінець потрібно перемазати коржі кремом і дати настоятися в холодильнику кілька годин, а краще ніч. Також за бажанням можете прикрасити торт і посипати боки крихтою від коржів.

Раніше "Телеграф" розповідав про рецепт улюбленого полуничного суфле із доступних інгредієнтів. Цей смак поверне вас у дитинство.