Залийте полуницю тістом та насолоджуйтесь: французький варіант улюбленого пирога
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Відмінно і до свята, і на сніданок, і як перекус
Сезон ягід – чудовий привід для приготування різних пирогів з ягодами. Якщо ви вже готували вишневу випічку, то саме час поекспериментувати.
Сьогодні ми разом із Shuba приготуємо улюблений бабусин десерт, але із французькою ноткою. Клафуті з полуницею просто у приготуванні та чудовий на смак. Сезонні ягоди, запечені у насиченому заварному кремі, стануть ідеальним десертом, яким можна побалувати близьких на сніданок та навіть гостей.
Як приготувати клафуті з полуницею
Інгредієнти на 4 порції:
- полуниця – 400 г;
- курячі яйця — 3 шт.;
- цукор — 120 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- крохмаль — 40 г;
- лимон, сік — 30 мл;
- сметана — 200 г;
- молоко 2,5% — 200 мл;
- розпушувач — 12 г;
- олія соняшникова — 20 мл;
- цукрова пудра — 20 г;
- борошно пшеничне — 60 г.
Спосіб приготування:
- Яйця збиваємо разом із цукром. Додаємо до них ванільний цукор, крохмаль, борошно та розпушувач. Продовжуючи збивати, поступово вливаючи сметану та молоко, до однорідності та пишності маси.
- Полуницю чистимо, миємо, розрізаємо навпіл і збризкуємо соком лимона.
- Змащуємо олією форму та рівномірним шаром викладаємо полуницю, залишаючи кілька ягід для прикраси. Заливаємо ягоди молочною масою і викладаємо ягоди, що залишилися.
- Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Готовий клафуті посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з ароматною кавою.