Залийте полуницю тістом та насолоджуйтесь: французький варіант улюбленого пирога

Читать на русском
Автор
Приголомшливий клафуті з полуницею Новина оновлена 03 червня 2024, 06:42
Приголомшливий клафуті з полуницею. Фото shuba.life

Відмінно і до свята, і на сніданок, і як перекус

Сезон ягід – чудовий привід для приготування різних пирогів з ягодами. Якщо ви вже готували вишневу випічку, то саме час поекспериментувати.

Сьогодні ми разом із Shuba приготуємо улюблений бабусин десерт, але із французькою ноткою. Клафуті з полуницею просто у приготуванні та чудовий на смак. Сезонні ягоди, запечені у насиченому заварному кремі, стануть ідеальним десертом, яким можна побалувати близьких на сніданок та навіть гостей.

Як приготувати клафуті з полуницею

Інгредієнти на 4 порції:

  • полуниця – 400 г;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • цукор — 120 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • крохмаль — 40 г;
  • лимон, сік — 30 мл;
  • сметана — 200 г;
  • молоко 2,5% — 200 мл;
  • розпушувач — 12 г;
  • олія соняшникова — 20 мл;
  • цукрова пудра — 20 г;
  • борошно пшеничне — 60 г.

Спосіб приготування:

  1. Яйця збиваємо разом із цукром. Додаємо до них ванільний цукор, крохмаль, борошно та розпушувач. Продовжуючи збивати, поступово вливаючи сметану та молоко, до однорідності та пишності маси.
  2. Полуницю чистимо, миємо, розрізаємо навпіл і збризкуємо соком лимона.
  3. Змащуємо олією форму та рівномірним шаром викладаємо полуницю, залишаючи кілька ягід для прикраси. Заливаємо ягоди молочною масою і викладаємо ягоди, що залишилися.
  4. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Готовий клафуті посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з ароматною кавою.