Заощадите час і сили: хитрий трюк, з яким картоплю не доведеться щоразу чистити

Читать на русском
Автор
Методи, про які мало хто знає
Методи, про які мало хто знає. Фото 24 канал

Як зберегти напівфабрикат у домашніх умовах

Ми розповідали, як смачніше приготувати гриби. Тепер ділимось цікавим лайфхаком, який допоможе вам заощадити час.

Для багатьох найнудніший етап приготування картоплі — це її очищення від шкірки. Однак можна заощадити собі час в майбутньому і начистити картоплю заздалегідь. Разом із Ukr.Media розповідаємо, що варто знати, щоб зберегти очищену картоплю надовго

Зберігання в холодильнику

Цей метод найпростіший та найдоступніший. Ретельно очистіть та висушіть картоплю. Загорніть її в паперовий рушник або помістіть у поліетиленовий пакет. Зберігайте в холодильнику за температури від 2°C до 4°C. Пам'ятайте, що при такому зберіганні смак та текстура картоплі поступово змінюватимуться. Тому рекомендується вжити її протягом декількох днів.

Як заморозити картоплю

Заморожування — чудовий спосіб зберегти очищену картоплю на тривалий час. Очистіть та наріжте картоплю кубиками або брусочками. Бланшуйте її в окропі протягом 1-2 хвилин.

Охолодіть та добре обсушіть. Розкладіть картоплю порційно в пакети для заморозки або контейнери. Заморозьте при температурі -18°C. Заморожена картопля може зберігатися в морозильній камері до 10-12 місяців.

Завдяки цим простим порадам ви зможете зберегти очищену картоплю надовго. Також ми розповідали, як правильно варити сосиски.