Десерт, родом з дитинства: смак торту "Пташине молоко" поверне у минуле

Читать на русском
Автор
Найбажаніший торт у багатьох сім'ях
Найбажаніший торт у багатьох сім'ях. Фото lenta.com.ua

Ніжна, повітряна вершкова начинка нікого не залишить байдужим

Цукерки "Пташине молоко" були улюбленими ласощами чи не всіх дітей 90-х. Тоді їх купували на свята, а малеча намагалася здогадатися, яка ж цукерка попадеться: біла чи коричнева.

Сьогодні ми пропонуємо поностальгувати та приготувати торт "Пташине молоко". Готується він не настільки важко, як можна спершу здатися. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "ivanka.family".

Як приготувати торт "Пташине молоко"

Інгредієнти для бісквіта:

  • жовток – 3 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • кефір – 250 мл;
  • олія – 80 мл;
  • борошно – 200 г;
  • сода – 1/2 ч. л.;
  • какао – 3 ст. л.;

Інгредієнти для білкового шару:

  • білки – 5 шт.;
  • цукор – 150 г;

Інгредієнти для глазурі:

  • какао – 2 ст. л.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • вершкове масло – 50 г;

Спосіб приготування:

  1. До жовтків додати цукор, кефір, олію, соду і ретельно це все перемішати.
  2. Просіяти борошно з какао.
  3. Замісити однорідне тісто.
  4. Тісто вилити у форму, застелену пергаментним папером.
  5. Запекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
  6. Тим часом білки збити з цукром до пухких піків.
  7. Коли бісквіт спечеться – серединку трошки притиснути для того, щоб бісквіт мав рівну шапочку.
  8. На нього викласти збиті білки та відправити знову у духовку на режим "верх" за температури 150 градусів на 10 хвилин.
  9. Для глазурі у каструлю додати сметану, какао, цукор.
  10. Поставити на вогонь і помішувати до однорідної маси.
  11. В кінці додати масло і перемішати.
  12. Поверх білкового шару полити глазур та розподілити її по всій площині.

Раніше ми писали, як приготувати шикарний десерт із жменьки полуниці. Достатньо усе змішати й поставити у холодильник.