Десерт, родом з дитинства: смак торту "Пташине молоко" поверне у минуле
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ніжна, повітряна вершкова начинка нікого не залишить байдужим
Цукерки "Пташине молоко" були улюбленими ласощами чи не всіх дітей 90-х. Тоді їх купували на свята, а малеча намагалася здогадатися, яка ж цукерка попадеться: біла чи коричнева.
Сьогодні ми пропонуємо поностальгувати та приготувати торт "Пташине молоко". Готується він не настільки важко, як можна спершу здатися. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "ivanka.family".
Як приготувати торт "Пташине молоко"
Інгредієнти для бісквіта:
- жовток – 3 шт.;
- цукор – 150 г;
- кефір – 250 мл;
- олія – 80 мл;
- борошно – 200 г;
- сода – 1/2 ч. л.;
- какао – 3 ст. л.;
Інгредієнти для білкового шару:
- білки – 5 шт.;
- цукор – 150 г;
Інгредієнти для глазурі:
- какао – 2 ст. л.;
- цукор – 3 ст. л.;
- сметана – 3 ст. л.;
- вершкове масло – 50 г;
Спосіб приготування:
- До жовтків додати цукор, кефір, олію, соду і ретельно це все перемішати.
- Просіяти борошно з какао.
- Замісити однорідне тісто.
- Тісто вилити у форму, застелену пергаментним папером.
- Запекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
- Тим часом білки збити з цукром до пухких піків.
- Коли бісквіт спечеться – серединку трошки притиснути для того, щоб бісквіт мав рівну шапочку.
- На нього викласти збиті білки та відправити знову у духовку на режим "верх" за температури 150 градусів на 10 хвилин.
- Для глазурі у каструлю додати сметану, какао, цукор.
- Поставити на вогонь і помішувати до однорідної маси.
- В кінці додати масло і перемішати.
- Поверх білкового шару полити глазур та розподілити її по всій площині.
Раніше ми писали, як приготувати шикарний десерт із жменьки полуниці. Достатньо усе змішати й поставити у холодильник.