Як перетворити "Олів’є" на свіжу літню страву: оригінальний варіант нудного салату, який сподобається всім

Читать на русском
Автор
Цікавий варіант смачного олів’є
Цікавий варіант смачного олів’є. Фото Смачно24

Салат можна приготувати значно смачніше

Ми розповідали, як приготувати холодник — смачний літній суп, що подається холодним. Тепер ділимось рецептом цікавої варіації класичного салату "Олів’є".

Від звичайного рецепту цей відрізняється тим, що в ньому багато свіжих овочів. Ніжне куряче м'ясо, свіжі овочі, ароматна зелень та вершково-гірчична заправка – поєднання, яке не залишить байдужим нікого. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 1 варене куряче філе (200 г)
  • 3 середні варені молоді картоплини
  • 1 середня морквина
  • 4 яйця
  • 3 середні свіжі огірки
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1 пучок кропу та петрушки
  • 1 баночка зеленого горошку
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • 2 столові ложки сметани
  • 2 столові ложки майонезу
  • 1 столова ложка зернової гірчиці

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе розібрати на волокна та дрібно нарізати. Яйця, картоплю та моркву відварити та нарізати кубиками.
  2. Зелень дрібно посікти. У салатнику з'єднати підготовлені інгредієнти: куряче м'ясо, картоплю, огірки, моркву, зелений горошок та зелень.
  3. Для заправки змішати сметану, майонез та зернову гірчицю. Заправити салат, посолити та поперчити. Додати накришені огірки та ще раз перемішати.

Свіжі огірки додавайте в салат в останню чергу, адже вони пускають сік і салат може стати водянистим. Також ми розповідали, як приготувати смачну страву з курячої шийки.