Як перетворити "Олів’є" на свіжу літню страву: оригінальний варіант нудного салату, який сподобається всім
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Цікавий варіант смачного олів’є](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/08/de0f197c-bdf7794d30c4c98456004e5d5cf1e08e.jpg?v=0237_1)
Салат можна приготувати значно смачніше
Ми розповідали, як приготувати холодник — смачний літній суп, що подається холодним. Тепер ділимось рецептом цікавої варіації класичного салату "Олів’є".
Від звичайного рецепту цей відрізняється тим, що в ньому багато свіжих овочів. Ніжне куряче м'ясо, свіжі овочі, ароматна зелень та вершково-гірчична заправка – поєднання, яке не залишить байдужим нікого. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".
Інгредієнти:
- 1 варене куряче філе (200 г)
- 3 середні варені молоді картоплини
- 1 середня морквина
- 4 яйця
- 3 середні свіжі огірки
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 пучок кропу та петрушки
- 1 баночка зеленого горошку
- сіль
- чорний мелений перець
- 2 столові ложки сметани
- 2 столові ложки майонезу
- 1 столова ложка зернової гірчиці
Спосіб приготування:
- Куряче філе розібрати на волокна та дрібно нарізати. Яйця, картоплю та моркву відварити та нарізати кубиками.
- Зелень дрібно посікти. У салатнику з'єднати підготовлені інгредієнти: куряче м'ясо, картоплю, огірки, моркву, зелений горошок та зелень.
- Для заправки змішати сметану, майонез та зернову гірчицю. Заправити салат, посолити та поперчити. Додати накришені огірки та ще раз перемішати.
Свіжі огірки додавайте в салат в останню чергу, адже вони пускають сік і салат може стати водянистим. Також ми розповідали, як приготувати смачну страву з курячої шийки.