Через цю помилку пюре виходить огидним: ніколи не використовуйте це для картоплі

Читать на русском
Автор
1036
Так ви лише зіпсуєте картопляне пюре
Так ви лише зіпсуєте картопляне пюре. Фото Freepik

Блендер робить текстуру неприємною

Картопляне пюре – це класична страва, яка подобається багатьом, незмінний супутник апетитних котлет. До речі, ми розповідали, як приготувати їх особливо ніжними та соковитими.

Чи знали ви, що використання блендера для приготування гарніру може суттєво вплинути на смак і текстуру готової страви? "Телеграф" розповідає, чому.

Чому блендер не підходить для пюре

Використання блендера може здатись гарним варіантом, що економить зусилля, однак це не так. Річ у тім, що блендер перетворює картоплю на однорідну масу, позбавляючи її природної текстури. Це робить пюре більш клейким і менш повітряним.

Інтенсивне збивання блендером призводить до вивільнення великої кількості крохмалю, що робить пюре більш в'язким і менш ніжним. При тривалому збиванні блендером частина смаку картоплі втрачається, а готове пюре стає більш прісним. Всі ці фактори разом зроблять вашу картоплю просто неприємною і іноді навіть огидною.

Який спосіб приготування кращий?

Відварену картоплю розминають товкачкою або вилкою. Цей метод дозволяє зберегти природну текстуру картоплі і зробити пюре більш повітряним.

Для більш ніжного пюре картоплю можна протерти через сито. Цей спосіб дозволяє позбутися грудочок і зробити пюре однорідним.

Хоча блендер є зручним кухонним приладом, для приготування картопляного пюре він не є оптимальним варіантом, адже він не зберігає природний смак і текстуру картоплі, на відміну від традиційних методів. Також ми розповідали, які крупи можна приготувати без світла.