Будете поливати салати або додавати до випічки: як приготувати м'ятну олію вдома

Читать на русском
Автор
12985
Смачна та ароматна олія
Смачна та ароматна олія. Фото ru.freepik.com

Готується легко та без зайвих зусиль

Сіль та спеції додають стравам неперевершеного смаку або ж докорінно змінюють смак залежно від доданих інгредієнтів. Таку ж функцію виконують заправки до салатів або ж різноманітні ароматні олії.

Сьогодні ми хочем поділитися рецептом ароматної олії з м'ятою, яку можна приготувати вдома власноруч. А опублікували його на порталі "Ukr.Media".

Як приготувати олію з м'ятою

Приготування олії з м'ятою — це простий процес, який дозволяє отримати ароматну та корисну олію для використання в кулінарії.

Інгредієнти:

  • свіжа м'ята — приблизно 1 пучок (20-30 г);
  • оливкова або соняшникова олія — 250 мл;

Спосіб приготування:

  1. Свіжу м'яту добре промити під холодною водою, обсушити.
  2. Листя м'яти подрібнити або ж порвати руками, щоб активувати її аромати та корисні речовини.
  3. У невеликій каструлі або на водяній бані підігріти базову олію до температури близько 40-50°C (не кип'ятити!). Це допоможе олії краще вбирати аромати м'яти.
  4. Помістити подрібнене листя м'яти в банку або контейнер з кришкою.
  5. Залити підігріту олію зверху на м'яту, щоб вона була повністю покрита.
  6. Перемішати суміш, щоб всі листочки контактували з олією.
  7. Закрити контейнер кришкою та залишити його в темному прохолодному місці на 1-2 тижні.
  8. Щодня злегка збовтувати банку, щоб м'ята краще віддавала аромат.
  9. Після того, як олія настоїться, процідити її через сито або марлю, щоб видалити залишки м'яти.
  10. Готову олію перелити у чисту пляшку або банку з кришкою та зберігати в темному прохолодному місці. Олія з м'ятою може зберігатися кілька місяців.

Використовувати цю олію можна додаючи її до салатів, маринадів та соусів, а також натираючи м'ясо чи додаючи кілька крапель у випічку для аромату.

Раніше ми писали, як приготувати соус сацебелі на зиму. Він чудово підходить до м'ясних страв.