Будете поливати салати або додавати до випічки: як приготувати м'ятну олію вдома
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 12985
Готується легко та без зайвих зусиль
Сіль та спеції додають стравам неперевершеного смаку або ж докорінно змінюють смак залежно від доданих інгредієнтів. Таку ж функцію виконують заправки до салатів або ж різноманітні ароматні олії.
Сьогодні ми хочем поділитися рецептом ароматної олії з м'ятою, яку можна приготувати вдома власноруч. А опублікували його на порталі "Ukr.Media".
Як приготувати олію з м'ятою
Приготування олії з м'ятою — це простий процес, який дозволяє отримати ароматну та корисну олію для використання в кулінарії.
Інгредієнти:
- свіжа м'ята — приблизно 1 пучок (20-30 г);
- оливкова або соняшникова олія — 250 мл;
Спосіб приготування:
- Свіжу м'яту добре промити під холодною водою, обсушити.
- Листя м'яти подрібнити або ж порвати руками, щоб активувати її аромати та корисні речовини.
- У невеликій каструлі або на водяній бані підігріти базову олію до температури близько 40-50°C (не кип'ятити!). Це допоможе олії краще вбирати аромати м'яти.
- Помістити подрібнене листя м'яти в банку або контейнер з кришкою.
- Залити підігріту олію зверху на м'яту, щоб вона була повністю покрита.
- Перемішати суміш, щоб всі листочки контактували з олією.
- Закрити контейнер кришкою та залишити його в темному прохолодному місці на 1-2 тижні.
- Щодня злегка збовтувати банку, щоб м'ята краще віддавала аромат.
- Після того, як олія настоїться, процідити її через сито або марлю, щоб видалити залишки м'яти.
- Готову олію перелити у чисту пляшку або банку з кришкою та зберігати в темному прохолодному місці. Олія з м'ятою може зберігатися кілька місяців.
Використовувати цю олію можна додаючи її до салатів, маринадів та соусів, а також натираючи м'ясо чи додаючи кілька крапель у випічку для аромату.
Раніше ми писали, як приготувати соус сацебелі на зиму. Він чудово підходить до м'ясних страв.