Впораєтеся за 30 хвилин: гігантське печиво вийде тягучим та м'яким усередині

Читать на русском
Автор
Ароматна, смачна, проста та швидка випічка до чаю
Ароматна, смачна, проста та швидка випічка до чаю. Фото 1000.menu

Готується просто та швидко

Любителі шоколаду приготували з ним уже безліч смаколиків. Господині печуть шоколадне печиво, випікають пироги, готують торти та різноманітні десерти.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом незвичайного смаколика — гігантського печива, яке виходить тягучим та м'яким всередині та з хрусткою скоринкою. А опублікували його на сайті Belling.

Як приготувати шоколадне печиво

  • вершкове масло — 150 г;
  • цукрова пудра — 50 г;
  • цукор — 100 г;
  • борошно — 225 г;
  • розпушувач — 0,5 ч.л.;
  • сода — 0,5 ч.л.;
  • яйця — 1 шт.;
  • ваніль;
  • молочний шоколад — 100 г;
  • білий шоколад — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Взяти сковороду або сотейник з антипригарним покриттям діаметром 24 см.
  2. Розтопити вершкове масло, додати туди пудру та цукор. Нагрівати, поки він не розчиниться.
  3. Зняти сковороду з вогню і залишити трохи охолонути.
  4. Далі потрібно вмішати туди борошно, розпушувач і соду.
  5. Додати яйце, ваніль і половину шоколаду.
  6. Злегка притиснути тісто ложкою чи лопаткою, щоб воно вирівнялося по сковороді.
  7. Зверху посипати шоколадом, що залишився.
  8. Готувати при низькій температурі 20-25 хвилин.
  9. Печиво має бути тягучим і м’яким, з хрусткою основою. Температуру збільшувати не варто, оскільки можна спалити карамельну основу.
  10. Щільно накрити сковороду кришкою на останні кілька хвилин, якщо помітно, що печиво прилипає до дна.