Картопля з грибами та вином: рецепт ресторанної страви

Читать на русском
Автор
Смажена картопля з вершками, печерицями та вином
Смажена картопля з вершками, печерицями та вином. Фото Колаж "Телеграфу"

За цим рецептом картопля буде ніжною та вишуканою на смак

Звичайну смажену картоплю можна приготувати краще, ніж у ресторані. Додайте трохи білого вина, вершків і ароматних грибів — і отримаєте вишукану страву з насиченим смаком та ніжною текстурою. Така картопля стане чудовим варіантом для сімейної вечері або особливого обіду.

Рецептом страви у TikTok поділився шеф-кухар Андрій Клюс.

Інгредієнти

  • Картопля 375 г
  • Гриби печериці 150 г
  • Вино біле сухе 60 мл
  • Вершки 15% 200 мл
  • Цибуля 100 г
  • Часник 6 г
  • Вершкове масло 25 г
  • Сир Пармезан 30 г
  • Олія трюфельна 3 мл
  • Петрушка зачищена 10 г

Етапи приготування

  1. Нарізаємо цибулю дрібним кубиком і обсмажуємо до золотистості.
  2. Додаємо до цибулі роздавлений зубчик часнику, сіль та перець.
  3. Печериці також нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці.
  4. Картоплю нарізаємо дрібним кубиком і також обсмажуємо до золотистості.
  5. Коли картопля буде майже готова, додаємо печериці, цибулю та біле сухе вино. Випарюємо алкоголь.
  6. Солимо, перчимо, додаємо вершки та шматочок вершкового масла.
  7. В кінці додаємо дрібно нарізану петрушку.
  8. Готову картоплю посипаємо натертим сиром та поливаємо трюфельною олією.