Картопля з грибами та вином: рецепт ресторанної страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
За цим рецептом картопля буде ніжною та вишуканою на смак
Звичайну смажену картоплю можна приготувати краще, ніж у ресторані. Додайте трохи білого вина, вершків і ароматних грибів — і отримаєте вишукану страву з насиченим смаком та ніжною текстурою. Така картопля стане чудовим варіантом для сімейної вечері або особливого обіду.
Рецептом страви у TikTok поділився шеф-кухар Андрій Клюс.
Інгредієнти
- Картопля 375 г
- Гриби печериці 150 г
- Вино біле сухе 60 мл
- Вершки 15% 200 мл
- Цибуля 100 г
- Часник 6 г
- Вершкове масло 25 г
- Сир Пармезан 30 г
- Олія трюфельна 3 мл
- Петрушка зачищена 10 г
Етапи приготування
- Нарізаємо цибулю дрібним кубиком і обсмажуємо до золотистості.
- Додаємо до цибулі роздавлений зубчик часнику, сіль та перець.
- Печериці також нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці.
- Картоплю нарізаємо дрібним кубиком і також обсмажуємо до золотистості.
- Коли картопля буде майже готова, додаємо печериці, цибулю та біле сухе вино. Випарюємо алкоголь.
- Солимо, перчимо, додаємо вершки та шматочок вершкового масла.
- В кінці додаємо дрібно нарізану петрушку.
- Готову картоплю посипаємо натертим сиром та поливаємо трюфельною олією.