Ми використовуємо Куки!

Шакотіс

Читать на русском
Автор
720
Шакотіс
  • 20 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Литва у багатьох асоціюється зі знаменитим вишуканим тортом у формі ялинки Шакотіс вважається національною випічкою і головним їстівним сувеніром країни.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

Розітріть вершкове масло з цукром.

Розтираючи олію з цукром, додавайте по одному яйцю.

Додайте в тісто борошно, сметану, лимонну кислоту та коньяк.

Замісити тісто.

Традиційно Шакотіс випікається на спеціальному дерев’яному рожні.

Ви можете спробувати зробити спеціальний вертел біля каміна. Але не забудьте про піддон в який буде стікати тісто.

Тісто під жаром запікатиметься, а ви наливайте зверху все новий і новий шар.

Як подавати

Якщо ви приготували Шакотіс на подарунок, то можете поставити в отвір посередині пляшку вина або шампанського, як заведено в Литві.

Це цікаво

Схожі торти є також у Німеччині під назвою «баумкухен» та Польщі – «рогач».

Існує прекрасна легенда про створення Шакотіса. Простий хлопець на ім’я Йозес вирішив підкорити свою кохану, приготувавши найвишуканішу страву. Гарний салат у формі квіткової клумби та глазуроване печиво, що нагадує фантастичну квітку – на жаль, всі ці страви губилися серед інших. Сидячи в смутку і знічев'я накручуючи тісто на рожен Йозес подумав, що може бути з цього щось і вийде. Торт, що вийшов, настільки сподобався королеві, на честь якої був влаштований бенкет, що вона пообіцяла його автору все, що той забажає. Тоді Йозес попросив її прикраси та подарував їх своїй коханій.

Приємного апетиту!