Крем-суп із селери

Читать на русском
Автор
Крем-суп із селери
  • 20 хв

    Приготування

  • 7

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Ароматний та насичений суп з ніжною консистенцією із зелені селери подарує вам справжню насолоду за обіднім столом.

Щоб суп вийшов особливо насиченим, важливо добре протушкувати овочі до м’якості. Слідкуйте, щоб вони не пригоріли. Для більш яскравого аромату можна додати в суп дрібку мускатного горіха або трохи листя селери під час варіння. Для більш кремової текстури супу використовуйте більшу кількість сметани або замініть її невеликою кількістю вершків.

Етапи приготування

  1. У каструлю з розтопленим вершковим маслом додайте подрібнену ріпчасту цибулю та селеру, а також нарізаний кружальцями порей. Готуйте на середньому вогні 10 хвилин.

  2. Додайте розчавлений часник і готуйте ще хвилину.

  3. Додайте курячий бульйон та лавровий лист, посоліть і поперчіть. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і варіть 15 хвилин.

  4. У сотейнику розтопіть столову ложку вершкового масла. Додайте кубики селери, влийте половину склянки гарячого бульйону з каструлі. Варіть на слабкому вогні 5-6 хвилин до м’якості селери.

  5. Остудіть. Остиглий суп пюруйте блендером, додайте сметану та кубики селери.

Як і з чим подавати

Подавайте суп гарячим, прикрасивши ложкою сметани, свіжою петрушкою та хрусткими грінками. До тарілки супу з селерою можна подати часникові тости або житній хліб з тонкими скибочками обсмаженого бекону. Такий суп стане ідеальною першою стравою до обіду та чудово доповнить легкий овочевий салат.

Смачного!