-
40 хв
Приготування
-
3
порції
Кольрабі не тільки смачна, а й багата на вітамін С, клітковину та мінерали. Тому варто частіше включати її до раціону. Не знаєте, що приготувати з купленої нещодавно кольрабі? Тоді чому б не зробити простий і смачний суп-пюре.
Щоб суп вийшов максимально ніжним, овочі краще не переварювати. Пюрувати кольрабі можна як через сито, так і блендером. Вершки бажано додавати в тепле, але не кипляче пюре, щоб вони не згорнулися.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
2 шт.
-
до смаку
-
120 г
-
1/2 стакана
-
1 шт.
-
40 г
Етапи приготування
-
Кольрабі очистіть, відваріть до готовності, потім протріть через сито без відвару.
-
Отримане пюре розведіть з 1/2 склянки кип'яченої води, посоліть і прокип’ятіть на слабкому вогні 2-3 хвилини.
-
Зніміть з вогню, заправте сумішшю збитого яєчного жовтка з вершками та маслом.
Як і з чим подавати
Готовий суп-пюре подавайте гарячим, одразу після заправки. Особливо смачно він поєднується з вареними грибами. Їх потрібно нарізати соломкою та додати прямо в тарілку. Також до страви підійдуть хрусткі сухарики з білого хліба, рублена зелень і крапля ароматної олії.