
-
40 хв
Приготування
-
5
порцій
Цьому легкому та ароматному супу основний смак надають помідори, коріння, і звичайно ж, свіжа зелень. Ідеально підійде для тих, хто хоче чогось легкого та корисного для фігури.
Картопляний суп з помідорами — це універсальна страва, яку можна приготувати будь-якої пори року. Влітку він освіжає завдяки свіжим помідорам, а взимку зігріває своїм теплом та ароматом. Цей суп ідеально підходить для обіду або вечері, а також може стати чудовою першою стравою для святкового столу.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
2 л
Лук-порей
0.5 шт
Картопля
5 - 6 шт
-
за смаком
-
3 шт
-
2 шт
-
2 шт
-
4 - 6 шт
-
4 ст. л
-
2 шт
-
2 ст. л
-
за смаком
-
за смаком
Читай також: Суп із запечених помідорів "Томатіно"
Етапи приготування
-
2 моркви, 1 корінь петрушки та 2 головки цибулі очистіть, розріжте на дві половини, підсмажте на сковороді, помийте та зваріть у 2 л води на повільному вогні.
-
Потім відвар процідіть через сито в іншу каструлю. Доведіть бульйон до кипіння, потім опустіть картоплю, нарізану часточками, і варіть 15-20 хвилин на повільному вогні.
-
Моркву, що залишилася, корінь петрушки і цибулю-порей очистіть, помийте, наріжте у вигляді тонкої локшини, спасеруйте на вершковому маслі з соком свіжих помідорів.
-
До супу додайте червоні помідори, нарізані часточками, пасеровану моркву, цибулю і петрушку, дайте закипіти, заправте сіллю, перцем і каструлю зніміть з вогню.
Як і з чим подавати
Готовий суп, подаючи до столу, посипте дрібно нарізаною зеленню кропу та петрушки, а також можна заправити вершковим маслом або збитим жовтком зі сметаною.