Нашвидкуруч: чеський грибний суп «Брамборачка»

Читать на русском
Автор
Нашвидкуруч: чеський грибний суп «Брамборачка»
  • 25 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Цей традиційний картопляно-грибний чеський суп виходить дуже ситним та ароматним. Готується ця страва досить швидко і з простих продуктів, а смак має чудовий!

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

Картопля і селера нарізаємо кубиком, гриби навпіл.Ставимо велику каструлю (2,5 літра) на вогонь, з налитим на неї одним літром бульйону, залишаємо її на вогні, нехай поступово закипає.Коли бульйон закипить додати до нього нарізані овочі та цілу моркву з цибулею.Через 15 хвилин додаємо в каструлю нарізані гриби.Ставимо на вогонь сковороду, рясно наливаємо в неї олію. У нього засипаємо 50 грам борошна, і «смажимо» її, поки воно не набуде золотистого кольору. Обов'язково постійно її помішуйте, це у вас займе 3-4 хвилини, після цього виливаємо отриману масу в суп, і перемішуємо його.Дістаємо з супу моркву та цибулю, вони нам більше не знадобляться. Додаємо в суп дві пропущені через прес головки часнику, дрібно порізану петрушку, і пару щіпок майорану.Потім розбиваємо в склянку куряче яйце, розбовтуємо виделкою, щоб жовток був невіддільним від білка, а потім акуратно виливаємо цю масу в суп, постійно помішуючи місце, куди виливаєте, виделкою. Лійте яйце струмком, якомога тонше.Залишіть суп на вогні ще хвилини 2-3 і вимикайте газ. Дайте супу настоятися ще 5 хвилин і розливати його по тарілках.

Як і з чим подавати

Подавати готовий суп гарячим, прикрасивши зеленню. Смачного!