Ми використовуємо Куки!

Салат на День святого Валентина

Читать на русском
Автор
Салат на День святого Валентина
  • 15 хв

    Приготування

  • 3

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Цей салат по-справжньому весняний і корисний, а ще його можна приготувати для романтичної вечері до дня святого Валентина. Вам знадобляться салатний мікс, маслини, фета, чері, олія, лимонний сік та гірчиця.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Салатне листя промиваємо в холодній воді, даємо висохнути і рвемо руками.

  2. Маслини ріжемо кружальцями.

  3. Змішуємо оливкову олію, лимонний сік та гірчицю, солимо та перчимо.

  4. Розрізаємо помідори чері довгастої форми під кутом 45 градусів.

  5. Зелень викладаємо на тарілку. Зверху розташовуємо помідори, складаючи їх так, щоб вийшли серця.

  6. Посипаємо салат маслинами та фетою.

Як і з чим подавати салат на День святого Валентина

Цей легкий салат з фетою, чері та маслинами найкраще подавати відразу після приготування, поки листя салату залишається хрустким, а заправка свіжою та ароматною. Ідеально він виглядає на плоскій білій тарілці — особливо якщо акуратно викласти "серця" з томатів, як це задумано в рецепті. Такий спосіб подачі надасть салату романтичного вигляду і підкреслить особливий привід — чи то День святого Валентина, чи то просто вечеря при свічках.

Салат чудово поєднується з білими сухими винами або легкими ігристими напоями, наприклад просеко.

Подайте до салату свіжий багет, чіабатту чи грінки, натерті часником. Також салат може стати чудовою закускою до запеченої риби або курячого філе на грилі.

У теплу пору року такий салат можна подавати як основну страву для легкого обіду або вечері. Він не перевантажений калоріями, багатий на вітаміни й дуже освіжає — особливо в поєднанні з цитрусовою заправкою.