Ми використовуємо Куки!

Салат "Нісуаз"

Читать на русском
Автор
Салат "Нісуаз"
  • 15 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Салат нісуаз з тунцем - це класика французької кухні, яка поєднує в собі простоту та вишуканий смак. Цей салат родом із сонячної Ніцци давно став символом легкості, свіжості та балансу. В його основі - свіжі овочі, варені яйця, оливкова олія, анчоуси і, звичайно ж, тунець. Французький салат нісуаз з тунцем - відмінний вибір як для легкого обіду, так і для вечері у теплій компанії.

Класичний нісуаз з тунцем підкуповує різноманітністю текстур: м’яка картопля, хрустка квасоля, ніжне рибне філе та соковиті помідори поєднуються в одній страві. Він особливо гарний завдяки пікантній заправці на основі винного оцту та оливкової олії. Рецепт нісуаз із тунцем легко адаптувати під свій смак, але саме класичний варіант – особливо вдалий.

Якщо ви шукаєте нескладний, але ефектний салат, рецепт салату нісуаз із тунцем — те, що потрібно. Він наситить, не перевантажить і приємно здивує ваших гостей. Обов’язково спробуйте нісуаз із тунцем – рецепт простий, а результат вражаючий.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Відкиньте на друшляк тунця і розімніть його.

  2. Картоплю наріжте кубиками, цибулю – кільцями. Помідори розріжте на 8 частин кожен.

  3. Квасолю відваріть у підсоленій воді 8 хвилин.

  4. Анчоуси наріжте.

  5. Салат почистіть, вимийте та обсушіть.

  6. Яйця очистіть та розріжте на 4 частини.

  7. Перемішайте оцет із сіллю та перцем і влийте оливкову олію. Додайте петрушку.

  8. Перемішайте у великій мисці всі продукти для салату, крім яєць, полийте заправкою. Яйця додайте під час подачі.

Як і з чим подавати салат нісуаз із тунцем

Французький салат нісуаз з тунцем найкраще подавати на широкій тарілці, щоб всі інгредієнти були добре видно — це надає страві ресторанний вигляд. Його не перемішують дуже сильно, щоб інгредієнти зберегли свою структуру.

Нісуаз з тунцем відмінно поєднується з келихом сухого білого вина, хрустким багетом або чіабаттою. У будні його можна подати як основну страву, а на свято — як ефектну закуску.