Ми використовуємо Куки!

Салат "Панцанелла"

Читать на русском
Автор
Салат "Панцанелла"
  • 15 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Панцанелла — це традиційний італійський салат, родом із сонячної Тоскани, де вміли перетворювати прості продукти на справжню кулінарну насолоду. Ця страва — чудовий приклад того, як із вчорашнього хліба та сезонних овочів можна створити яскраве, соковите та ситне частування, яке ідеально підійде як для буденного обіду, так і для затишної вечері на терасі.

Салат панцанелла особливо гарний влітку, коли помідори насичені смаком, а базилік ароматом. У рецепті салату все гармонійно: хрусткий хліб, що вбирає томатний сік та оцтову заправку, свіжі огірки, солодкий перець, легка кислинка маринованої цибулі та пряні нотки оливкової олії. Приготування панцанелли не вимагає поспіху — навпаки, чим довше він настоюється при кімнатній температурі, тим багатшим стає смак.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Ріжемо хліб на кубики, висипаємо на лист і ставимо в розігріту до 150 градусів духовку на 15-20 хвилин, перемішуючи 1-2 рази під час сушіння.

  2. Ріжемо цибулю тонкими півкільцями. Порада: щоб позбавитися від гостроти цибулі, замочіть нарізану цибулю у винному оцті або в холодній воді на 10-15 хвилин.

  3. Ріжемо помідори, огірок і перець не дуже великими шматочками і з’єднуємо з промаринованою цибулею.

  4. Для соусу змішуємо оливкову олію, оцет, сіль та перець. Добре струшуємо або збиваємо вінчиком (вилкою).

  5. Додаємо до овочів хліб, заливаємо зверху соусом та перемішуємо.

  6. А зараз почнеться чаклунство — дайте салату постояти від півгодини до 3 годин, час від часу перемішуючи, щоб томатний сік і оцет рівномірно розподілилися по салату. У жодному разі не ставте салат у холодильник, щоб помідори не втратили свій живий яскравий смак.

Як і з чим подавати салат панцанелла

Подавайте його як самостійну страву з келихом охолодженого білого вина або лимонадом.

Також панцанелла відмінно поєднується зі смаженим м’ясом, куркою на грилі або легкою закускою на кшталт моцарелли, прошутто чи оливок. Для ефектної подачі можна викласти панцанеллу на велику страву та прикрасити зверху листям свіжого базиліку.