
-
20 хв
Приготування
-
4
порції
Закусочний торт "Ялинка" — це не тільки смачна, але й ефектна страва, яка стане справжньою прикрасою святкового столу. Він ідеально підійде для новорічної вечері, різдвяного фуршету або сімейного зимового обіду. Така "ялинка" порадує не лише смаком, а й своїм ошатним, казковим виглядом.

Страва поєднує в собі ніжні листкові коржі та різноманітні начинки: соковите куряче філе, ароматні обсмажені гриби, хрусткі солоні огірки та терті яйця. Все це з’єднано м’яким соусом на основі майонезу, сметани та зернистої гірчиці. Інгредієнти можна чергувати на свій смак, роблячи кожен "ярус" трохи різним, що надає салату глибину і цікаву текстуру.
Прикрашена кропом та мініатюрними "іграшками" з перепелиних яєць або помідорів, ця закуска виглядає як справжня зимова ялина. Гості точно не пройдуть повз і обов’язково захочуть скуштувати шматочок. А ще це чудова можливість здивувати близьких оригінальною подачею звичних продуктів.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
200 мл
-
1-2 шт.
-
500 г
-
2 шт.
-
3-4 ст. л.
-
1-2 ч. л.
-
200 г
-
200 г
Етапи приготування
-
Гриби обсмажуємо на олії.
-
Куряче філе нарізаємо шматочками.
-
Яйця відварюємо і натираємо на тертці.
-
Солоні огірки нарізаємо кубиками.
-
Тісто розморозити, вирізати кола різного діаметра, зменшуючи щоразу на 1-1,5 см. Випекти коржі в розігрітій до 180 градусів духовці.
-
"Скласти" ялинку, промазуючи кожен корж соусом (змішуємо майонез, сметану, гірчицю), викладаючи на один корж шматочки курячого філе, на другий — підсмажені гриби, на третій — подрібнені яйця, на четвертий кубики солоного огірка.
Залежно кількості коржів (бажаної висоти ялинки) можна повторити послідовність начинок.
-
Обмазати соусом, що залишився, "ялинку" зверху, прикрасити її гілочками кропу. Також можна прикрасити помідорами та перепелиними яйцями, попередньо відвареними, почищеними від шкаралупи та провареними ще пару хвилин у міцній заварці.