
-
55 хв
Приготування
-
6
порцій
М’ясний рулет це завжди чудова ідея для приготування закуски і на святковий стіл, і для сімейної вечері, і з собою в дорогу як перекус.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
2-3 ст.л.
-
по вкусу
-
800 г
-
4 шт.
-
2-3 зубчика
-
2-3 ст.л.
-
1-2 ст.л.
-
по вкусу
-
по вкусу
-
по вкусу
-
2 ломтика
Етапи приготування
-
З хліба зрізаємо кірку. Замочуємо у молоці.
-
Фарш змішуємо з яйцем, хлібом, сіллю, перцем та часником, пропущеним через прес.
-
Зелень дрібно ріжемо і змішуємо з відвареними та порізаними яйцями.
-
На стіл стелимо харчову плівку (в 2-3 шари) або папір для випічки або фольгу (в 1 шар), посипаємо її панірувальними сухарями або манкою. Потрохи викладаємо фарш і утрамбовуємо. Повинен вийти пласт.
-
Викладаємо начинку. Зверху кладемо кілька шматочків вершкового масла. Потім акуратно згортаємо рулет і переміщаємо його у форму для випікання, змащену олією. Шов має бути внизу.
-
Запікаємо при 200 градусах приблизно 50 хвилин.
Як і з чим подавати рулет із зеленою начинкою
М’ясний рулет із зеленою начинкою гарний як у гарячому, так і в холодному вигляді. Гарячим його можна подати як основну страву — з картопляним пюре, рисом, булгуром або запеченими овочами. Як соус відмінно підійдуть сметанний, гірчичний або легкий часниковий соус, а також томатний або вершково-грибний.
Рулет, що остигнув, зручно нарізати на порційні шматочки й подавати як закуску. Він красиво виглядає на блюді, особливо якщо доповнити його свіжими овочами, часточками помідора, огірком, зеленню та цибулею. Також рулет можна використовувати для бутербродів — на скибочку хліба, трохи гірчиці або хрону, зверху — шматочок рулету.
Для святкового столу рулет із зеленою начинкою можна прикрасити зверху свіжою зеленню, ягодами журавлини чи зернами гранату. У розрізі він виглядає яскраво та апетитно, завдяки зеленій начинці з яйцем, так що стане справжньою окрасою столу.