-
10 хв
Приготування
-
2
порції
Ця страва точно сподобається тим, хто віддає перевагу здоровому харчуванню!
Навіть з найпростіших овочів можна приготувати закуску, яка не залишить байдужими ні домашніх, ні гостей. Однією з таких страв є паштет з баклажанів та грибів. Цей паштет не тільки дуже смачний, але й корисний, а також чудово вписується в пісне меню. Крім того, його можна готувати одразу багато, щоб мати про запас.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
по вкусу
-
450 г
-
250 г
-
2 шт.
-
3 ст.л.
-
1 ст.л.
-
по вкусу
Етапи приготування
-
Баклажани розрізати вздовж навпіл, злегка змастити олією і викласти зрізом догори на деко.
-
Запікати баклажани до м'якості близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. Потім ложкою вийняти серцевину.
-
Нарізати довільно гриби та обсмажити на олії до випаровування рідини, посолити й поперчити на смак.
-
Баклажани та обсмажені гриби скласти в блендер, додати розчавлений часник, лимонний сік, сіль на смак.
-
Збити до отримання однорідної маси.
Як і з чим подавати
Цей баклажанний паштет ідеально подавати охолодженим. Його можна намазувати на хлібці, цільнозерновий хліб, тости або використовувати як діп до свіжих овочів.
Щоб підкреслити смак, страву можна прикрасити свіжою зеленню (петрушка, кінза), кількома краплями оливкової олії або посипати кунжутом.