-
20 хв
Приготування
-
4
порції
Кабачки в компанії соковитих помідорів — це вже само по собі смачно. Але в цьому рецепті ми вирішили піти далі й перетворити прості овочі на ефектні мінівежі з ароматними спеціями, золотистою скоринкою та ніжним часниковим соусом. Виходить закуска, яка не лише потішить смак, а й прикрасить стіл, а готується вона зовсім просто.
За бажанням, майонез у цьому рецепті можна замінити на сметану з гірчицею або йогурт із часником — вийде легший і менш калорійний варіант. А щоб кабачки вийшли з хрусткою скоринкою, обваляйте їх спершу в борошні, потім у збитому яйці й лише після того в сухарях і смажте до золотистого кольору, але не більше ніж 2-3 хвилини з кожного боку.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
200 г
-
до смаку
-
1 ч.л.
-
до смаку
-
2 шт.
-
3-4 шт.
-
1/2 ч.л.
-
1 ч.л.
-
1-2 штуки
-
до смаку
-
5 ст.л.
Етапи приготування
-
Кабачки наріжте кружечками, посоліть і залиште на 10 хвилин. Злийте зайву рідину.
-
У мисці змішайте борошно, сіль, приправи, добре розмішайте.
-
Обваляйте кабачки в паніруванні та обсмажте на олії до золотистої скоринки та м’якості. Остудіть.
-
Помидори помийте і наріжте кружальцями.
-
Майонез перемішайте із пропущеним через прес часником.
-
Зробіть з овочів пірамідки, викладаючи кілька скибочок одна на одну, і змащуючи майонезом.
Як і з чим подавати
Башточки з кабачків та помідорів ідеально подавати теплими, поки хрусткі кабачки ще не встигли розм’якнути. Це ідеальна добавка до запеченого м’яса чи шашлику.
Перед подачею посипте пірамідки дрібно нарізаною зеленою цибулею, яка додасть страві свіжості та аромату. Смачного!