-
35 хв
Приготування
-
3
порції
Для приготування цієї смачної закуски з баклажанів за турецьким рецептом, вам знадобляться крім самих баклажанів: помідори, цибуля, селера, олія, борошно, томатна паста, часник, лимонний сік та спеції.
Щоб страва вийшла особливо ніжною, вибирайте молоді баклажани з тонкою шкіркою — вони менше гірчать і швидше готуються. Перед тушкуванням скибочки обов’язково злегка посоліть і дайте постояти, щоб пішла зайва гіркота. Для більш насиченого смаку можна використовувати суміш спецій — паприку, зіру або дрібку коріандру.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 стебель
-
по вкусу
-
4 шт.
-
4 шт.
-
1–2 шт.
-
2 ст. л.
-
2 ст. л.
-
100 г
-
2 ст. л.
-
1 шт.
-
по вкусу
-
по вкусу
Етапи приготування
-
Баклажани очистіть, наріжте скибочками, посипте сіллю, залиште на 20 хвилин, потім промийте та обсушіть. Помідори крупно наріжте.
-
Спасеруйте нарізані цибулю та селеру до золотистого кольору. Потім додайте борошно та томатну пасту, перемішайте.
-
Додайте цукор, поперчіть, змішайте з помідорами і баклажанами та тушкуйте 30 хвилин помішуючи.
-
Наприкінці додайте товчений часник та лимонний сік.
Як і з чим подавати
Подавайте гарячу закуску, заправивши вершковим маслом, зі свіжим білим хлібом.
Смачного!