-
15 хв
Приготування
-
3
порції
Селера — один з обов'язкових інгредієнтів дієтичних страв, оскільки вона допомагає скинути зайву вагу та активно насичує організм вітамінами й мінералами. Пропонуємо вам приготувати корисний салат з коренем селери та морквою. Ви можете додати до нього часник для гостроти або дотримуватись класичного рецепту, щоб отримати ніжний і приємний смак. Такий салат може бути відмінним перекусом або свіжим доповненням до будь-яких гарнірів.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
100 г
-
1 ч. л.
-
400 г
-
2 ч. л.
-
4 горошины
-
100 г
Етапи приготування
-
Моркву очистьте і наріжте соломкою.
-
Селеру очистьте та потріть на крупній тертці. Все перемішайте.
-
Лимонний сік змішайте з цукром і додайте до салату.
-
Горошини перцю подрібніть і змішайте із сіллю та сметаною. Заправте салат і перемішайте.
Як і з чим подавати
Подавайте салат відразу після приготування або після того, як він трохи охолоне в холодильнику. Викладіть його у невелику салатницю або порційно на тарілки. Прикрасьте салат свіжою зеленню (петрушкою, кропом) або посипте дрібкою підсмаженого кунжуту.
Для тих, хто дотримується дієти, цей салат може бути відмінним перекусом. Також його можна подавати зі стравами з нежирного м'яса або риби, приготованими на парі, грилі чи в духовці.
Смачного!