Домашній бальзамічний соус: покроковий рецепт та ідеї для подачі

Читать на русском
Автор
1757
Домашній бальзамічний соус: покроковий рецепт та ідеї для подачі
  • 1 г

    Приготування

  • 1

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Декілька крапель цього соусу здатні чарівним чином збагатити смак будь-якої страви: від салатів та холодних закусок, до гарячих страв з м’яса та риби, навіть омлету, а також десертів та фруктів.

Бальзамічний соус має антисептичні, протизапальні властивості і навіть знижує холестерин! У магазинах його можна придбати за досить високою ціною, але ми зробимо його самі!

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. У невелику каструлю (або емальований кухоль) наливаємо бальзамічний оцет і додаємо цукор.

  2. Ставимо каструлю на середній вогонь і додаємо спеції.

  3. Доводимо до кипіння соус та зменшуємо вогонь. Випарюємо до загусання. Соус буде готовий приблизно через 30-40 хвилин (він зменшиться вдвічі). За консистенцією має бути схожий на рідкий мед.

  4. Готовий соус проціджуємо та остуджуємо.

Як і з чим подавати бальзамічний соус

Готовий бальзамічний соус можна використати по-різному. Додайте його до свіжих або запечених овочів, листя руколи, помідорів чері, сиру моцарела або фєта. Також бальзамічним соусом можна поливати стейки, запечену курячу грудку, качку, стейки лосося або тунця. Любителям незвичайних смаків може сподобатися поєднання бальзамічного соусу з полуницею, грушами, морозивом чи панакотою.

Смачного!