Чеський трдельник

Читать на русском
Автор
1034
Чеський трдельник
  • 25 хв

    Приготування

  • 6

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Трдельник – старовинні чеські ласощі з тіста, які готуються на спеціальних целіндрах "трдло", звідки і походить назва. Але, насправді, приготувати трдельник вдома самостійно теж можливо!

Інгредієнти

Основні інгредієнти

  • Цукор

    4 ст.л. (2 ст.л. - до тіста, 2 ст.л. - для посипки)

Спосіб приготування

Підготуйте продукти, жовтки відокремте від білків.

Дріжджі розведіть у 50 мл теплого молока та залиште настоятися у теплому місці до появи піни.

Розтопіть вершкове масло в склянці 250 мл об’єму і дайте охолонути.

Яйця розітріть з 2 столовими ложками цукру і додайте до вершкового масла в склянку. Наповніть склянку вгору теплим молоком.

Вилийте суміш молока з маслом і цукром, дріжджі у борошно і замісіть тісто.

Складіть тісто в каструлю і залиште підходити в теплому місці на 1,5 години.

Подрібніть горіхи блендером та додайте 2 ст.л. цукру та кориці. Добре перемішайте.

Візьміть картонні основи для рушників та обмотайте їх фольгою. Кожен валик змастіть олією.

Тісто, що підійшло, скачайте ковбаскою і намотайте на підготовлені форми, добре закріплюючи кінчики тіста.

Прокатайте валики, щоб тісто на них стало плоским. Всі валики з тістом змастіть збитим білком з подрібненими горіхами.

Візьміть форму для випічки, викладіть на неї валики з тістом таким чином, щоб тісто не торкалося форми.

Запікайте трдельник у духовці 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовий трдельник легко знімається з валика.

Як і з чим подавати трдельник

Одним з найпоширеніших варіантів є подача трдельника — з кулькою холодного ванільного або іншого вершкового морозива. Всередину теплого трдельника також часто додають збиті вершки, шоколадну пасту, карамельний соус або свіжі фрукти та ягоди, такі як полуниця, банани або малина, що робить його ще більш спокусливим десертом.

Для більш насиченого смаку можна посипати трдельник подрібненими горіхами, кокосовою стружкою або полити медом.

До солодкого трдельника відмінно підійде чашка ароматної кави, капучино, лате або гарячий шоколад, а також трав’яний чай або фруктовий сік, які допоможуть збалансувати насолоду випічки.

Смачного!