-
40 хв
Приготування
-
6
порцій
Важко придумати більш осінній десерт, ніж гарбузовий кекс. За цим рецептом кекс готується на кефірі, з манкою і без борошна. Завдяки цьому випічка виходить доступною та корисною. Цей рецепт легко зможе повторити кожен, навіть ті, хто раніше не готував десертів. Готуйте цей ніжний та ароматний манник із тертим гарбузом на сніданок, до чаю чи на свято.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
2 стак.
-
250 мл
-
0,5 стак.
-
20 г
-
1,5 стак.
-
1,5 ст.
-
1,5 ч.л.
-
1 шт.
-
0,5 стак.
Етапи приготування
-
З’єднуємо натертий на дрібній тертці гарбуз, півсклянки склянки цукру, цедру лимона та кефір. Додаємо манку та швидко перемішуємо.
-
Форму змащуємо олією та виливаємо тісто.
-
Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин.
-
У цей час варимо сироп: до 1 склянки цукру, додаємо воду та лимонний сік. Доводимо до кипіння та варимо 2-3 хвилини.
-
Готовий кекс, не виймаючи із форми, заливаємо сиропом. Коли сироп вбереться, посипаємо кекс сумішшю кокосової стружки та подрібненого арахісу.
Як і з чим подавати
Подавайте гарбузовий кекс теплим або кімнатної температури з чаєм, кавою чи молоком. На тарілку можна покласти кульку ванільного морозива або додати до кексу збиті вершки.