
-
30 хв
Приготування
-
4
порції
Пара нових штрихів, трохи спецій та добавок – і у вас уже не звичайне, знайоме з дитинства картопляне пюре, а розкішний ароматний гарнір!
Інгредієнти
Основні інгредієнти
80 г жирных сливок (от 30%)
20 г сливочного масла
1 ст. л. растительного масла
800 г картофеля
1 лавровый лист
80 г жирных сливок (от 30%)
-
за смаком
Картопля
800 гр
-
1 шт
-
20 гр
-
1 ст. л
-
большая горсть
-
80 гр
-
за смаком
-
1 шт
-
за смаком
Етапи приготування
-
Цибулю наріжте тонкими кільцями. Розтопіть на сковороді трохи вершкового масла з додаванням рослинного і смажте цибулю до золотистого кольору.
-
Фундук, якщо потрібно, очистіть від лушпиння та подрібніть у блендері в крихту. Якщо використовуєте кедрові горішки, їх можна залишити цілими.
-
Картоплю очистіть, наріжте великими скибочками, відваріть у підсоленій воді з перцем горошком і лавровим листом. Рідину злийте, зберігши приблизно пів склянки.
-
Зробіть пюре, додавши вершкове масло, що залишилося, і теплі вершки. Додайте горіхи та смажену цибулю. Якщо вийшло занадто густо, влийте трохи води, що залишилася від варіння картоплі. Спробуйте смак. Якщо потрібно, додайте ще солі та перцю.
Як і з чим подавати картопляне пюре з горіхами
Картопляне пюре з горіхами – це ніжна та ароматна страва, яку можна подавати як самостійну, так і як гарнір. Воно чудово поєднується з різними м’ясними та рибними стравами, а також з овочевими салатами.
Для подачі картопляного пюре з горіхами можна використати глибокі тарілки або порційні миски. Щоб надати страві більш святкового вигляду, можна прикрасити її свіжою зеленню, наприклад, петрушкою, кропом або кінзою. Також можна посипати пюре подрібненими горіхами перед подачею.
Картопляне пюре з горіхами добре поєднується зі смаженим м’ясом, наприклад, стейком, відбивними або котлетами. Також його можна подавати із запеченою або смаженою рибою, наприклад, лососем, тріскою або судаком.
Для напоїв до картопляного пюре з горіхами підійдуть червоне чи біле вино, а також свіжі соки чи морси.
Смачного!