Брюссельська капуста з беконом та часником

Читать на русском
Автор
Брюссельська капуста з беконом та часником
  • 25 хв

    Приготування

  • 2

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Це рецепт розкриє вам усі переваги брюссельської капусти

Не всі знають, що брюссельська капуста насправді нагадує велетенську пальму, потужне стебло якої щільно вкривають маленькі голівки. Саме їх ми і вживаємо в їжу. Хоча цей овоч часто недооцінений і побачити його можна хіба що у складі морожених сумішей для супу. Але ми хочемо дати ще один шанс брюссельській капусті. І нехай багатьох лякає її запах під час готування і не завжди виразний смак, у правильних поєднаннях така капуста може стати не лише гарніром, а й основною стравою.

Секрет смачної страви в тому, щоб не готувати плоди до надмірної м'якості, та у додаванні до них досить сильних смакових відтінків. З цим завданням чудово впораються часник та копчений бекон.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. У великій пательні на середньому або сильному вогні підсмажте нарізані кубиками шматочки бекону, доки вони не почнуть підрум'янюватися та виділяти жир.

  2. Додайте подрібнений часник і прогрійте до появи аромату.

  3. Розріжте брюссельську капусту навпіл і додайте в пательню. Акуратно перемішайте лопаткою, щоб покрити кожну голівку жиром із бекону. Готуйте протягом 3-4 хвилин, помішуючи кожні кілька хвилин, щоб не підгоріло.

  4. Додайте воду, потім закрийте пательню і тушкуйте капусту до випаровування рідини — близько 4 хвилин. Голівки повинні бути гарними та зеленими, але досить м'якими, щоб їх можна було легко проткнути виделкою. Якщо вони недостатньо м'які для вас, додайте більше води та готуйте далі. Якщо ви хочете трохи більш хрусткі овочі, пропустіть цей етап приготування, і просто продовжуйте обсмажувати капусту без води у відкритій пательні.

  5. Додайте сіль і перець до свого смаку і зніміть капусту з вогню.

Як і з чим подавати

Брюссельську капусту з беконом найкраще подавати одразу після приготування, поки страва ще гаряча. Викладіть капусту і хрусткі шматочки бекону у глибоку тарілку. Для пікантності можна скропити страву кількома краплями бальзамічного оцту або лимонного соку.

Брюссельська капуста з беконом — самодостатня страва і може стати повноцінним обідом чи вечерею. За бажанням його можна доповнити яєчнею або м'яким сиром, таким як фета.

Смачного!