Ми використовуємо Куки!

Домашня кров’янка

Читать на русском
Автор
892
Домашня кров’янка
  • 5 г

    Приготування

  • 3

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Домашня кров’янка за цим рецептом виходить дуже смачна та не суха. За бажанням кров перед приготуванням ковбаси можна злегка підсмажити, щоб вона згорнулася.

Якщо ви коли-небудь замислювалися про те, як приготувати кров’янку в домашніх умовах, цей докладний рецепт кров’янки з гречкою стане вашим надійним провідником. Процес досить кропіткий і потребує уваги до деталей. Але якщо ви використовуватимете цей покроковий рецепт домашньої кров’янки, зможете самостійно зробити смачну кров’яну ковбасу прямо у себе на кухні.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Як смачно приготувати кров’яну ковбасу

  • Кров краще процідити через сито або марлю перед використанням, щоб позбавитися згустків.
  • Щоб кишки не лопалися під час приготування кров’янки, потрібно добре вимочити їх. Не переборщіть із кількістю начинки.
  • Гречку варіть до розсипчастого стану без переварювання — інакше вона зробить в’язкою начинку.
  • Для ніжнішої текстури можна подрібнити готову гречку в блендері разом із салом.
  • Додайте трохи мускатного горіха або майорану для більш яскравого смаку.
  • Перед запіканням проколіть кишку в кількох місцях зубочисткою, щоб ковбаса не розірвалася.

Етапи приготування

  1. Свинячі кишки ретельно почистіть, промийте і замочіть на годину — дві.

  2. Сало, очищені від шкірки цибулю та часник подрібніть за допомогою м’ясорубки.

  3. Гречку промийте і відваріть у трохи підсоленій воді до готовності. Вона обов’язково має вийти розсипчастою.

  4. У фарш із цибулі, часнику та сала додайте гречку, влийте вершки, а також свинячу кров. Посоліть, поперчіть і перемішайте до утворення однорідного фаршу.

  5. Вимочені кишки наповніть приготовленим фаршем і зав’яжіть кінці кишки спеціальною ниткою або джгутом.

  6. Ковбасу викладіть на змащене рослинною олією деко, посипте дрібно нарізаним салом, що залишилось. Деко з ковбасою відправте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте до рум’яної скоринки.

  7. Готову ковбасу вийміть, накрийте рушником та повністю остудіть. Зберігайте у холодному місці.

Як і з чим подавати домашню кров’яну ковбасу

Кров’янку подають як у гарячому, так і холодному вигляді. Вибір залежить від особистих переваг.

Як гарнір до кров’яної ковбаси можна приготувати картоплю (пюре, відварену, смажену). Смакує кров'янка й з тушкованою капустою.

До гарячої кров’яної ковбаси можна подати й вишуканіші гарніри, наприклад, тушковані з цибулею солодкувато-кислі яблука, які добре балансують насичений смак ковбаси, тушковану або відварену квасолю в томатному соусі, або ситну сочевицю. Простий і смачний варіант – обсмажені кружечки кров’яної ковбаси з яєчнею-глазунню на сніданок або вечерю.