
-
5 г
Приготування
-
3
порції
Домашня кров’янка за цим рецептом виходить дуже смачна та не суха. За бажанням кров перед приготуванням ковбаси можна злегка підсмажити, щоб вона згорнулася.
Якщо ви коли-небудь замислювалися про те, як приготувати кров’янку в домашніх умовах, цей докладний рецепт кров’янки з гречкою стане вашим надійним провідником. Процес досить кропіткий і потребує уваги до деталей. Але якщо ви використовуватимете цей покроковий рецепт домашньої кров’янки, зможете самостійно зробити смачну кров’яну ковбасу прямо у себе на кухні.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
2 л
-
500 г
-
-
500 мл
-
4 шт
-
5 шт
-
до смаку
-
500 г
Як смачно приготувати кров’яну ковбасу
- Кров краще процідити через сито або марлю перед використанням, щоб позбавитися згустків.
- Щоб кишки не лопалися під час приготування кров’янки, потрібно добре вимочити їх. Не переборщіть із кількістю начинки.
- Гречку варіть до розсипчастого стану без переварювання — інакше вона зробить в’язкою начинку.
- Для ніжнішої текстури можна подрібнити готову гречку в блендері разом із салом.
- Додайте трохи мускатного горіха або майорану для більш яскравого смаку.
- Перед запіканням проколіть кишку в кількох місцях зубочисткою, щоб ковбаса не розірвалася.
Етапи приготування
-
Свинячі кишки ретельно почистіть, промийте і замочіть на годину — дві.
-
Сало, очищені від шкірки цибулю та часник подрібніть за допомогою м’ясорубки.
-
Гречку промийте і відваріть у трохи підсоленій воді до готовності. Вона обов’язково має вийти розсипчастою.
-
У фарш із цибулі, часнику та сала додайте гречку, влийте вершки, а також свинячу кров. Посоліть, поперчіть і перемішайте до утворення однорідного фаршу.
-
Вимочені кишки наповніть приготовленим фаршем і зав’яжіть кінці кишки спеціальною ниткою або джгутом.
-
Ковбасу викладіть на змащене рослинною олією деко, посипте дрібно нарізаним салом, що залишилось. Деко з ковбасою відправте в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте до рум’яної скоринки.
-
Готову ковбасу вийміть, накрийте рушником та повністю остудіть. Зберігайте у холодному місці.
Як і з чим подавати домашню кров’яну ковбасу
Кров’янку подають як у гарячому, так і холодному вигляді. Вибір залежить від особистих переваг.
Як гарнір до кров’яної ковбаси можна приготувати картоплю (пюре, відварену, смажену). Смакує кров'янка й з тушкованою капустою.
До гарячої кров’яної ковбаси можна подати й вишуканіші гарніри, наприклад, тушковані з цибулею солодкувато-кислі яблука, які добре балансують насичений смак ковбаси, тушковану або відварену квасолю в томатному соусі, або ситну сочевицю. Простий і смачний варіант – обсмажені кружечки кров’яної ковбаси з яєчнею-глазунню на сніданок або вечерю.