-
30 хв
Приготування
-
4
порції
Поєднання лисичок з картоплею завжди викликало і викликає найсмачніші асоціації, нагадуючи про тихий ліс та затишні домашні обіди. Це проста, але неймовірно ароматна та ситна страва, яка стане чудовим вибором як для повсякденного обіду чи вечері в колі сім'ї, так і для частування гостей. А якщо вам не принциповий пісний варіант цієї страви, можете додати до неї курячого м'яса, щоб зробити печеню ще більш насиченою.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
1 кг
-
200 г
-
по вкусу
-
2 шт.
-
1 шт.
-
1 шт. (для тех, кто не постится)
-
10–15 г
-
по вкусу
Спосіб приготування
- Гриби помийте у воді з невеликою кількістю борошна. Якщо грибочки маленькі, то залиште їх цілими, якщо великі – розріжте кожен на 2–4 частини. Цибулю поріжте півкільцями, моркву – тонкими півкільцями.
- Сушені гриби поламайте на дрібні шматочки та залийте окропом приблизно на 10–15 хвилин.
- Картоплю почистіть та поріжте дольками.
- У велику каструлю влийте трохи соняшникової олії. Коли вона розігріється, обсмажте в олії лисички, потім додайте туди ж цибулю та моркву і теж обсмажте.
- Потім вилийте сушені гриби разом з водою, додайте м'ясо, картоплю, посоліть, поперчіть, додайте всі спеції та добре перемішайте. Долийте води, щоб покрити картоплю.
- Накрийте кришкою і тушкуйте жарке на повільному вогні до готовності. Приблизно 30 хвилин.
Як і з чим подавати
Подавати печеню з картоплі та лисичок найкраще гарячою, відразу після приготування, щоб максимально насолодитися її ароматом та соковитістю. За бажанням можна щедро посипати страву свіжою зеленню перед подачею. Не зайвими будуть солоні або мариновані огірки та квашена капуста, які додадуть страві приємної кислинки. Також картоплю з лисичками можна подати разом із салатом "Щітка".
Читай також: Печеня зі свинини з овочами