-
30 хв
Приготування
-
2
порції
Повноцінний дієтичний обід з рису з баклажанами та креветками. Дуже вишукано та смачно!
Баклажани з креветками та соусом — ідеальна страва для тих, хто цінує легкість та смак. Цей рецепт допоможе вам приготувати повноцінний смачний обід, який не залишить байдужим того, хто його спробує. Страва дуже проста у приготуванні, але щоб вона вийшла ідеальною, постарайтесь не пересмажити креветки. За бажанням до соусу можна додати паприку, чилі або трохи мускатного горіха.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
180 г
-
по вкусу
-
4 шт.
-
4 ст. л.
-
1 ч. л.
-
25 г
-
по вкусу
-
1 шт.
-
1 шт.
-
50 г
Етапи приготування
-
Баклажани очистити, посолити, нарізати кружальцями не очищаючи та обсмажити на розігрітій соняшниковій олії. Поставити в тепле місце.
-
Готуємо соус. Цибулю та часник очистити, дрібно нарізати та злегка спасерувати на вершковому маслі.
-
Додати креветки, тушкувати їх 2 хвилини, потім вийняти.
-
У смажену цибулю влити вино, упарити наполовину, додати сметану і також упарити наполовину.
-
Креветки покласти в отриманий соус і злегка посипати червоним перцем.
-
Готуємо начинку. Рис відварити, відкинути на друшляк і промити.
-
Базилік промити, дрібно нарізати, змішати з сиром та рисом.
-
Викласти кружальця баклажана у форму для запікання. Зверху покласти рис, перемішаний з базиліком і сиром. Все залити соусом з креветками та помістити на 15 хвилин у попередньо розігріту духовку.
Як і з чим подавати
При подачі прикрасити блюдо листочками базиліка.