Баклажани з креветками та соусом

Читать на русском
Автор
Баклажани з креветками та соусом
  • 30 хв

    Приготування

  • 2

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Повноцінний дієтичний обід з рису з баклажанами та креветками. Дуже вишукано та смачно!

Баклажани з креветками та соусом — ідеальна страва для тих, хто цінує легкість та смак. Цей рецепт допоможе вам приготувати повноцінний смачний обід, який не залишить байдужим того, хто його спробує. Страва дуже проста у приготуванні, але щоб вона вийшла ідеальною, постарайтесь не пересмажити креветки. За бажанням до соусу можна додати паприку, чилі або трохи мускатного горіха.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Баклажани очистити, посолити, нарізати кружальцями не очищаючи та обсмажити на розігрітій соняшниковій олії. Поставити в тепле місце.

  2. Готуємо соус. Цибулю та часник очистити, дрібно нарізати та злегка спасерувати на вершковому маслі.

  3. Додати креветки, тушкувати їх 2 хвилини, потім вийняти.

  4. У смажену цибулю влити вино, упарити наполовину, додати сметану і також упарити наполовину.

  5. Креветки покласти в отриманий соус і злегка посипати червоним перцем.

  6. Готуємо начинку. Рис відварити, відкинути на друшляк і промити.

  7. Базилік промити, дрібно нарізати, змішати з сиром та рисом.

  8. Викласти кружальця баклажана у форму для запікання. Зверху покласти рис, перемішаний з базиліком і сиром. Все залити соусом з креветками та помістити на 15 хвилин у попередньо розігріту духовку.

Як і з чим подавати

При подачі прикрасити блюдо листочками базиліка.