Кольрабі по-грецьки

Читать на русском
Автор
Кольрабі по-грецьки
  • 25 хв

    Приготування

  • 3

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Кольрабі по-грецьки — це проста і при цьому напрочуд корисна страва, яка чудово підходить для легкого обіду або вечері. Кольрабі цінують за високий вміст вітаміну С, клітковини та мінералів. А ще вона допомагає надовго зберігати відчуття ситості. Завдяки м’якому смаку та ніжній структурі кольрабі легко вбирає аромат інших інгредієнтів, а в поєднанні з картоплею та часником перетворюється на апетитну запіканку з характерними середземноморськими нотами.

Врахуйте, що кольрабі швидко стає м’якою, і важливо не перетримувати її на вогні. Картоплю краще брати розсипчастих сортів, тоді пюре вийде повітряним. Не бійтеся регулювати кількість лимонного соку та кефіру, щоб підібрати оптимальний баланс смаку.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Кольрабі наріжте кубиками та спасеруйте на маслі 3 хвилини. Залийте відваром і тушкуйте 20 хвилин.

  2. Картоплю відваріть у підсоленій воді з додаванням часнику. Злийте рідину, протріть через сито, додавши відвар кольрабі, кефір і сік лимона.

  3. Кольрабі викладіть у форму, змащену маслом, залийте картопляною масою, посипте натертим сиром.

  4. Запікайте до утворення золотистої скоринки.

Як і з чим подавати

Готову страву подавайте гарячою, прямо з духовки. Прикрасьте запіканку свіжою зеленню — петрушкою або кропом. Гарним доповненням кольрабі по-грецьки стане легкий салат з огірків та зелені, скибка цільнозернового хліба або свіжа піта. Як напій підійдуть айран або кефір.

Смачного!