Ми використовуємо Куки!

"Калалаатіко" по-фінськи

Читать на русском
Автор
"Калалаатіко" по-фінськи
  • 45 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Страва з незвичайною назвою завжди інтригує та викликає бажання її спробувати. І нехай вас не бентежить поєднання інгредієнтів, ця рибна запіканка виходить неймовірно смачною та ароматною.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Для цієї запіканки слід вибирати виключно свіжий оселедець, а від його жирності залежить соковитість усієї страви.

Етапи приготування

  1. Розморожений або свіжий оселедець, випатрайте і видаліть чорну плівку, хребет і великі кістки, а також хвіст і голову з зябрами.

  2. Наріжте рибку дрібними шматочками й укладайте в змащену маслом бажано глибоку форму для запікання.

  3. Потім наріжте соломкою болгарський перець і дрібно наріжте цибулю. Поступово розподіліть овочі по всій поверхні оселедця, додайте сіль і орегано до смаку.

  4. Далі додайте трохи зеленого горошку і щільно покрийте майбутню запіканку сирою картоплею, нарізаною тонкими кружальцями.

  5. В окремому посуді міксером збийте яйця, до яких тонким струмком поступово введіть молоко.

  6. Отриманою заправкою залийте Калалаатіко і відправте форму в розігріту духовку. Через 45 хвилин вимкніть вогонь, надайте можливість запіканці трохи настоятися.

Як і з чим подавати

Подавайте на стіл, прикрасивши страву дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Смачного!