
-
45 хв
Приготування
-
4
порції
Страва з незвичайною назвою завжди інтригує та викликає бажання її спробувати. І нехай вас не бентежить поєднання інгредієнтів, ця рибна запіканка виходить неймовірно смачною та ароматною.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
Картопля
1 кг
-
150 мл
-
45 мл
-
по вкусу
-
по вкусу
-
3 тушки
-
2 шт.
-
1 шт.
-
100 г
-
1 шт.
-
на смак
Для цієї запіканки слід вибирати виключно свіжий оселедець, а від його жирності залежить соковитість усієї страви.
Етапи приготування
-
Розморожений або свіжий оселедець, випатрайте і видаліть чорну плівку, хребет і великі кістки, а також хвіст і голову з зябрами.
-
Наріжте рибку дрібними шматочками й укладайте в змащену маслом бажано глибоку форму для запікання.
-
Потім наріжте соломкою болгарський перець і дрібно наріжте цибулю. Поступово розподіліть овочі по всій поверхні оселедця, додайте сіль і орегано до смаку.
-
Далі додайте трохи зеленого горошку і щільно покрийте майбутню запіканку сирою картоплею, нарізаною тонкими кружальцями.
-
В окремому посуді міксером збийте яйця, до яких тонким струмком поступово введіть молоко.
-
Отриманою заправкою залийте Калалаатіко і відправте форму в розігріту духовку. Через 45 хвилин вимкніть вогонь, надайте можливість запіканці трохи настоятися.
Як і з чим подавати
Подавайте на стіл, прикрасивши страву дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Смачного!