
-
15 хв
Приготування
-
3
порції
Риба, приготовлена таким чином, підкорить серця всіх домочадців.
Риба в клярі — це класична страва, яка ніколи не втрачає своєї популярності. Соковита риба, вкрита хрусткою золотистою скоринкою, – це ідеальне поєднання смаку та текстури. Цей рецепт дуже простий, а в результаті завжди виходить дуже смачна страва.
Риба в клярі – це чудовий спосіб урізноманітнити рибне меню й порадувати близьких смачною та ситною стравою.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
500 мл
-
за смаком
-
700 гр
-
0.5 ч. л
-
за смаком
-
за смаком
Етапи приготування
-
Готуємо маринад: у воду додаємо лимонну кислоту, столову ложку олії, сіль та перець. Перемішуємо.
-
Філе риби нарізаємо невеликими шматочками та опускаємо в маринад на 25 хвилин.
-
Готуємо тісто: змішуємо борошно та молоко, щоб вийшла однорідна маса. Додаємо столову ложку рослинної олії та розтерті із сіллю яєчні жовтки. Залишаємо тісто на 15 хвилин.
-
Збиваємо в окремому посуді яєчні білки і додаємо в тісто перед самим приготуванням. Все ретельно перемішаємо.
-
За допомогою вилки замариновані шматочки риби занурюємо в тісто і відразу опускаємо в розігріту олію. Смажимо до утворення золотистої скоринки. Бюджетна вечеря готова!
Як і з чим подавати рибу у клярі
Для повсякденної вечері можна подати рибу в клярі з картопляним пюре, вареним рисом або свіжими овочевими салатами. Відмінним доповненням стануть прості соуси, такі як тартар, часниковий чи томатний.
На святковий стіл рибу в клярі можна подати з вишуканішими гарнірами, наприклад, з картоплею гратен, овочами гриль або різотто. Як соус можна використовувати соус бешамель, вершковий соус із грибами або соус песто.
Щоб підкреслити смак риби, можна подати її з білим сухим вином або світлим пивом. Також добре підійдуть свіжі соки, особливо цитрусові.
Читай також: Кляр для риби: поради з приготування та 4 оригінальні рецепти