Можна приготувати вдома: "Живчик", із яблук, смачніший, ніж магазинний
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1650
На магазинні напої і не подивитесь
Починається сезон яблук, а це означає, що пора переключатись на яблучні заготовки на зиму. Ми розповідали, як закрити фрукти на зиму "моченими". Тепер ділимось рецептом чудового напою.
Ця заготовка на смак точно як магазинний "Живчик", тільки в рази корисніша. Його можна легко приготувати вдома, без шкідливих домішок та консервантів. Як готувати, розповіли на порталі noviydoctor.com.
Інгредієнти:
- Яблука – 1 відро
- Гаряча вода – 1,5 відра
- Цукор – 600 г (можна більше)
- Лимонна кислота – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
- Ретельно вимиваємо яблука. Не чистимо — лише обрізаємо, якщо бачимо зіпсовані частини.
- Яблука розрізаємо на тонкі пластинки і викладаємо їх у глибоку посудину. Заливаємо окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо на ніч.
- Наступного дня проціджуємо сік через сито чи марлю. Це основа для майбутнього "Живчика".
- Додаємо цукор і лимонну кислоту. Доводимо сік до кипіння. Знижуємо вогонь і варимо його приблизно 10-15 хвилин, до розчинення цукру.
- Розливаємо "Живчик" у стерилізовані банки. Накриваємо їх стерильними кришками. Додатково стерилізуємо напій ще 10-15 хвилин.
- Закриваємо кришки і залишаємо охолоджуватись при кімнатній температурі. Зберігаємо напій у прохолодному місці.
Кожну таку банку буде дуже смачно відкрити взимку — на свято або й просто так. Також ми розповідали, як смачно заготовити зелений горошок.