
-
2 г
Приготування
-
2
порції
-
Заливне з курки — це одна з найпопулярніших страв на святковому столі, яка завжди привертає увагу гостей своєю вишуканістю та смаковими якостями. Легке, ніжне та ароматне, воно прекрасно поєднується з різними гарнірами або подається як окрема закуска.
Завдяки курячому м'ясу та ароматному бульйону, заливне виходить ситним, але при цьому не надто важким. Приготувати його досить просто, а результат завжди вражає — це справжня класика української кухні, яку не можна не полюбити! Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "yummy_food_uaa".
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
-
1 кг
-
1 шт
-
1 шт
-
3 шт
-
2.5 л
-
2 шт
-
до смаку
-
до смаку
-
30 г
Етапи приготування
-
Курку помити, розрізати на шматки.
-
Помістити курку в мультиварку, додати сіль, лавровий лист, перець, очищену цибулю та моркву.
-
Залити водою і готувати +- 2.5 — 3 години.
-
По закінченні цього часу вимкнути мультиварку, додати вичавлений часник.
-
М'ясо дістати, відділити від кісточок і розкласти по тарілках/контейнерах. Моркву нарізати на шматочки та додати до м' яса.
-
Бульйон процідити. Відібрати 100 мл і замочити желатин. Після набухання додати в теплий бульйон, розмішати до розчинення.
-
Розлити по тарілках, охолодити до кімнатної температури, відправити в холодильник. За бажанням можна ще додавати зелень.
Спробуйте цей рецепт, і ваше заливне з курки обов'язково здивує і порадує гостей неповторним смаком та ніжною текстурою! Смачного!