Закуска з оселедцем: оригінальний рецепт до новорічних свят
- Автор
- Дата публікації
- Автор
-
15 хв
Приготування
-
5
порцій
Бутербродом з оселедцем на шматку чорного хліба, мабуть, нікого не здивуєш. Але варто додати лише пару простих і доступних інгредієнтів, таких як яблука та сир, і звичайна закуска перетвориться на справжню зірку новорічного столу. Обов’язково спробуйте приготувати цю закуску, особливо якщо плануєте подавати на стіл міцні напої. До них вона пасує ідеально.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
3 скибочки
-
1 шт
-
1 шт
-
2 шт
-
до смаку
-
3 ст. л.
-
до смаку
Етапи приготування
-
Скибочки хліба розріжте по діагоналі. Підсушіть у тостері або на сухій сковороді. Остудіть.
-
Наріжте яблуко на тонкі скибочки, цибулю – на половинки кілець, філе оселедця – на шматочки. Злегка збризкайте нарізане яблуко лимонним соком.
-
Змастіть хліб сиром. Додайте скибочки яблука, оселедець та цибулю. Прикрасьте кропом.
Як та з чим подавати
Подавайте закуску одразу після приготування. Викладіть її на гарну дерев'яну дошку, або плоске блюдо, прикрашене гілочками кропу чи тонкими часточками лимона.
Закуска з оселедця поєднується з крижаною горілкою, джином або класичним сухим мартіні. З безалкогольних напоїв до неї підійде тонік або кисло-солодкий морс із журавлини.