Салат з куркою та ананасами по-новому: затьмарить "Шубу" та "Олів’є"
- Автор
- Дата публікації
- Автор
-
20 хв
Приготування
-
6
порцій
Якщо традиційні "Олів’є" та "Оселедець під шубою" вже не викликають святкового захоплення, салат "Мадонна" — це саме те, що вам варто спробувати. Це ніжна страва з пікантним поєднанням курячого філе, солодких ананасів з апельсинами та хрустких горіхів. У багатьох родинах його називають "Дамським", проте чоловіки цінують його не менше.
Корисні поради
- Апельсин можна замінити на кислувато-солодке яблуко (типу "Семеренко"), але попередньо збризніть його лимонним соком, щоб не потемніло.
- Спробуйте замінити відварену курку на копчену грудку — смак стане більш насиченим та "ресторанним".
- Замість майонезу можна використати густий грецький йогурт, змішаний з краплею гірчиці. Така заправка буде менш калорійною.
- Готуйте салат напередодні свята ввечері. За ніч у холодильнику смаки "подружаться", апельсиновий сік трохи просочить курку з часником, і страва стане в рази смачнішою.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
300 - 400 г
-
1 шт
-
200 - 300 г
-
3 шт
-
5 шт
-
100 г
-
1 - 2 шт
-
до смаку
Етапи приготування
-
Куряче філе наріжте дрібними кубиками. Не змішуйте м’ясо з майонезом просто так. Додайте до нього пропущений через прес часник і лише тоді змастіть тонким шаром соусу.
-
Очистьте апельсин не лише від шкірки, а й від білих плівок. Це важливо, бо плівки можуть дати непотрібну гірчинку та зіпсувати ніжну текстуру. Наріжте м’якуш апельсина та ананаси шматочками, змішайте їх і викладіть другим шаром.
-
Якщо фрукти дуже соковиті, злегка відкиньте їх на сито перед викладанням, інакше салат "попливе" вже за годину.
-
Волоські горіхи обов’язково підсушіть на сухій сковорідці 3–5 хвилин. Це розкриє їхній аромат і зробить їх хрусткими. Подрібніть їх ножем і посипте фруктовий шар.
-
Щоб плавлений сирок не лип до рук і тертки, покладіть його в морозилку на 15–20 хвилин перед роботою. Натирайте сир прямо над салатом, не притискаючи його — так шар залишиться пухким. Зверху зробіть тонку майонезну сіточку.
-
Розділіть варені яйця на білки та жовтки. Натріть білки на крупній тертці — це додасть об’єму. Останнім шаром натріть жовтки на дрібній тертці. Це створить ефект "золотистої хмаринки".
Як подавати
Подавайте салата в прозорому салатнику, щоб було видно всі прошарки. Проте можна викласти його на пласку тарілку за допомогою кулінарного кільця. Перед подачею на стіл дайте салату настоятись в холодильнику.