Ми використовуємо Куки!

Торт "Спартак" класичний

Читать на русском
Автор
Торт "Спартак" класичний
  • 1 г

    Приготування

  • 6

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Торт "Спартак" – це класика, яка ніколи не втрачає своєї актуальності. Цей легендарний медовик з насиченими шоколадними коржами, просоченими ніжним заварним кремом вже давно завоював серця багатьох ласунів.

Попри свою репутацію вишуканого десерту, торт "Спартак" цілком доступний для приготування вдома. Завдяки докладним інструкціям від блогерки Лілії Цвіт, кожен, хто любить готувати, зможе створити цей кулінарний шедевр.

Особливість цього класичного рецепта торта "Спартак" – у його кремі. Легкий, заварний, з додаванням вершкового масла, він має шовковисту текстуру та ніжний смак, який ідеально гармонує з шоколадними коржами.

Етапи приготування

  1. В каструлю з товстим дном кладемо масло, мед, цукор, олію, соду та какао. Ставимо каструлю на маленький вогонь і перемішуємо усе вінчиком, доки маса не закипить.

  2. Після закипання виключаємо вогонь. До гарячої маси поступово додємо борошно, перемішуючи лопаткою.

  3. Коли тісто стає густим і його важко вимішувати лопаткою, викладаємо його на дошку і вимішуємо руками до однорідності. Тісто виходить м’яке і пружне.

  4. Зважуємо тісто. Розділяємо на 30 частинок за допомогою ваг, щоб усі коржі були однаковими. З кожної частинки тіста викачуємо невеличкі кульки.

  5. Кладемо кульку тіста на пергамент. Зверху кладемо ще один пергамент. І розкачуємо тісто поверх пергаменту, так корж вийде дуже тоненьким.

  6. Знімаємо верхній пергамент, обрізаємо корж за формою для торта та проколюємо тісто виделкою на всій поверхні. Так робимо зі всіма шматочками тіста.

  7. Випікаємо коржі в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів протягом 2-3 хвилин.

  8. Готуємо крем. У сотейник наливаємо молоко. Додаємо цукор та ванільний цукор. Всипаємо крохмаль та борошно, додаємо яйця. Ретельно усе перемішуємо до однорідної суміші.

  9. Ставимо суміш на невеликий вогонь, варимо помішуючи, доки вона не загустіє.

  10. Знімаємо крем з вогню. Накриваємо плівкою впритул і охолоджуємо до кімнатної температури.

  11. М'яке, підтале масло збиваємо міксером, додаючи по ложці заварну масу. Коли вся маса збита, можна додати 20 мл алкоголю.

  12. Збираємо торт. Форму змащуємо кремом, щоб закріпити перший корж. Далі змащуємо кожен корж рівномірно кремом і викладаємо один на одний. На останній корж зверху ставимо тарілку і залишаємо за кімнатної температури на 2 години.

  13. З одного коржа робимо крихту, додаємо її до залишків крему та перемішуємо. Кремом з крихтою змащуємо боки торта.

Як і з чим подавати торт "Спартак"

Торт "Спартак" чудово смакуватиме як самостійний десерт до чаю чи кави. Його насичений смак не потребує складних доповнень. Проте, за бажання, ви можете подати його з кулькою ванільного морозива або ж прикрасити свіжими ягодами, які додадуть легкої кислинки та свіжості.

Цей торт стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу або ж просто приємним сюрпризом для ваших близьких у звичайний день.