-
30 хв
Приготування
-
4
порції
Тарт татен з хурмою — ароматний та ніжний десерт, який можна дуже легко приготувати вдома. Це варіація знаменитого французького тарт татена — перевернутого пирога, який традиційно готують із яблуками. У класичному рецепті фрукти тушкують у карамелі, накривають тістом і запікають, а після — перевертають, відкриваючи соковиту карамелізовану начинку. Тарт татен з хурмою виходить не менш смачним.
Корисні поради з приготування
- Для приготування тарт татен обирайте не дуже м'яку хурму. Підійдуть сорти "Корольок" та "Шоколадна".
- Для більшого аромату можна додати ваніль або кардамон.
- Щоб карамель не була гіркою, не перегрівайте цукор. Карамель має бути золотистою, не коричневою. Якщо з'явився темний колір, треба приготувати нову карамель.
- Перед тим як перевертати тарт після випічки, дайте йому постояти 3–5 хвилин, щоб карамель стабілізувалася.
Інгредієнти
Основні інгредієнти
-
3 шт
-
300 г
-
40 г
-
3 ст. л.
-
2 ст. л.
-
до смаку
Етапи приготування
-
Холодну сковорідку змащуємо маслом, зверху додаємо цукор та мед і викладаємо нарізану кільцями хурму.
-
Відправляємо на середній вогонь і починаємо тушкувати. Коли побачите, що карамель стала золотистого кольору, перевертаємо хурму і тушкуємо ще десь 5-7 хвилин. Хурма має стати мʼяка.
-
Одразу перекладаємо у форму для запікання, поливаємо карамеллю та трішки карамелі залишаємо.
-
З листкового тіста вирізаємо коло за формою для запікання і викладаємо поверх хурми. Робимо надрізи й поливаємо залишками карамелі.
-
Запікаємо в духовці на 170 градусах 20-25 хвилин.