Тарт татен з хурмою (відео)

Читать на русском
Автор
Тарт татен з хурмою (відео)
  • 30 хв

    Приготування

  • 4

    порції

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

Тарт татен з хурмою — ароматний та ніжний десерт, який можна дуже легко приготувати вдома. Це варіація знаменитого французького тарт татена — перевернутого пирога, який традиційно готують із яблуками. У класичному рецепті фрукти тушкують у карамелі, накривають тістом і запікають, а після — перевертають, відкриваючи соковиту карамелізовану начинку. Тарт татен з хурмою виходить не менш смачним.

Корисні поради з приготування

  • Для приготування тарт татен обирайте не дуже м'яку хурму. Підійдуть сорти "Корольок" та "Шоколадна".
  • Для більшого аромату можна додати ваніль або кардамон.
  • Щоб карамель не була гіркою, не перегрівайте цукор. Карамель має бути золотистою, не коричневою. Якщо з'явився темний колір, треба приготувати нову карамель.
  • Перед тим як перевертати тарт після випічки, дайте йому постояти 3–5 хвилин, щоб карамель стабілізувалася.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Холодну сковорідку змащуємо маслом, зверху додаємо цукор та мед і викладаємо нарізану кільцями хурму.

  2. Відправляємо на середній вогонь і починаємо тушкувати. Коли побачите, що карамель стала золотистого кольору, перевертаємо хурму і тушкуємо ще десь 5-7 хвилин. Хурма має стати мʼяка.

  3. Одразу перекладаємо у форму для запікання, поливаємо карамеллю та трішки карамелі залишаємо.

  4. З листкового тіста вирізаємо коло за формою для запікання і викладаємо поверх хурми. Робимо надрізи й поливаємо залишками карамелі.

  5. Запікаємо в духовці на 170 градусах 20-25 хвилин.