Ми використовуємо Куки!

Філе індички в духовці

Читать на русском
Автор
Філе індички в духовці
  • 4

    порції

  • 2121.1 Ккал

    / 100 гр

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    2121.1 Ккал

  • Білки

    183 г

  • Жири

    46.9 г

  • Вуглеводи

    133.5 г

Уявіть собі ніжне філе індички, що тане в роті, просочене ароматом пряних трав і соковитих овочів, запечених до золотистої скоринки.

Ця страва – справжня знахідка для тих, хто цінує смачну та корисну їжу, адже філе індички – це дієтичне м'ясо, багате на білок. А в поєднанні з запеченими овочами та духмяною заправкою, воно перетворюється на повноцінний і надзвичайно апетитний обід або вечерю.

Готувати цю страву – одне задоволення, адже весь процес займає мінімум вашого часу, а результат неодмінно вразить своїм чудовим смаком та ароматом. Тож, якщо ви шукаєте простий, але водночас вишуканий рецепт для вашої родини, філе індички, запечене в духовці з овочами, – це саме те, що вам потрібно.

Цим рецептом запеченого в духовці філе індички поділилась блогерка nata.cooking.

Інгредієнти

Кількість порцій:

Основні інгредієнти

Як смачно запекти філе індички в духовці

  • Індичка дуже любить маринад. Кефір, йогурт, гірчиця, соєвий соус, лимонний сік, мед — усе це зробить м’ясо м’якшим і насиченішим.
  • Температура запікання — 180–190°C, час — орієнтовно 30–40 хвилин на 1 кг, але краще орієнтуватись по готовності.
  • Індичка легко стає сухою, тож краще в кінці прикрити її фольгою або використовувати рукав.
  • Запікання в рукаві — ідеальний варіант для соковитості індички. Всередині утворюється міні-парова камера, тому м’ясо залишається дуже ніжним.
  • Після запікання залишіть індичку на 5–10 хвилин під фольгою — це дасть можливість соку рівномірно розподілитися по м’ясу.

Етапи приготування

  1. Нарізаємо картоплю, моркву та цибулю. Шматок філе індички також нарізаємо на невеликі шматочки.

  2. Відрізаємо необхідну довжину рукава для запікання та зав'язуємо один край.

  3. Викладаємо всередину рукава м’ясо та овочі, додаємо заправку та спеції. За бажанням до заправки можна додати гірчицю і соєвий соус. Зав‘язуємо та все добре перемішуємо.

  4. Перекладаємо у форму та запікаємо 180 С приблизно 40-50 хвилин.

  5. За 15 хвилин до кінця приготування розрізаємо рукав та даємо страві підрум’янитись.