
-
4
порції
-
2121.1 Ккал
/ 100 гр
Уявіть собі ніжне філе індички, що тане в роті, просочене ароматом пряних трав і соковитих овочів, запечених до золотистої скоринки.
Ця страва – справжня знахідка для тих, хто цінує смачну та корисну їжу, адже філе індички – це дієтичне м'ясо, багате на білок. А в поєднанні з запеченими овочами та духмяною заправкою, воно перетворюється на повноцінний і надзвичайно апетитний обід або вечерю.
Готувати цю страву – одне задоволення, адже весь процес займає мінімум вашого часу, а результат неодмінно вразить своїм чудовим смаком та ароматом. Тож, якщо ви шукаєте простий, але водночас вишуканий рецепт для вашої родини, філе індички, запечене в духовці з овочами, – це саме те, що вам потрібно.
Цим рецептом запеченого в духовці філе індички поділилась блогерка nata.cooking.
Інгредієнти
Кількість порцій:
Основні інгредієнти
Картопля
4 шт
-
1 шт
-
1 шт
-
2 - 3 шт
-
до смаку
-
до смаку
-
3 - 4 ст. л.
-
3 ст. л.
-
700 г
Як смачно запекти філе індички в духовці
- Індичка дуже любить маринад. Кефір, йогурт, гірчиця, соєвий соус, лимонний сік, мед — усе це зробить м’ясо м’якшим і насиченішим.
- Температура запікання — 180–190°C, час — орієнтовно 30–40 хвилин на 1 кг, але краще орієнтуватись по готовності.
- Індичка легко стає сухою, тож краще в кінці прикрити її фольгою або використовувати рукав.
- Запікання в рукаві — ідеальний варіант для соковитості індички. Всередині утворюється міні-парова камера, тому м’ясо залишається дуже ніжним.
- Після запікання залишіть індичку на 5–10 хвилин під фольгою — це дасть можливість соку рівномірно розподілитися по м’ясу.
Етапи приготування
-
Нарізаємо картоплю, моркву та цибулю. Шматок філе індички також нарізаємо на невеликі шматочки.
-
Відрізаємо необхідну довжину рукава для запікання та зав'язуємо один край.
-
Викладаємо всередину рукава м’ясо та овочі, додаємо заправку та спеції. За бажанням до заправки можна додати гірчицю і соєвий соус. Зав‘язуємо та все добре перемішуємо.
-
Перекладаємо у форму та запікаємо 180 С приблизно 40-50 хвилин.
-
За 15 хвилин до кінця приготування розрізаємо рукав та даємо страві підрум’янитись.